Korai menopauza téma

Soványság és korai menopauza

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-02-12 07:33
Sok nő és még több fiatal lány törekszik modellalkat elérésére. Azonban a soványságnak számos hátránya is van.

Szívbetegségre hajlamosíthat a korai menzesz és menopauza

Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta - 2021-09-02 17:03
Friss kutatások szerint a korán érkező menstruáció, a korai menopauza és a vetélés is a szívbetegségek rizikófaktorainak számíthatók. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a további hajlamosító tényezőkről és a kivizsgálás jelentőségéről beszélt.

Meddőséget okozhat a korai menopauza

Red Lemon Media - 2017-02-12 06:25
Magyarországon minden századik nőt érinthet a korai menopauza, ám kevesen tudják, mi okozza panaszaikat. A tünetek megegyeznek a változókorban tapasztaltakkal, viszont a rendszertelen menzesz, a hőhullámok, a hangulatingadozás már 40 éves kor előtt jelentkeznek. Dr. Szőnyi György nőgyógyász azt javasolja: akinek a családjában előfordult már hasonló probléma, az vállaljon minél hamarabb babát, mert a korai klimax meddőséget okozhat.

Lombikprogram során is fontos a D-vitamin

Budai Endokrinközpont - 2016-03-08 23:23
A D-vitamin szedésének előnyeiről sokat hallunk mostanában. Az utóbbi időkben bebizonyosodott, hogy a korábban szinte kizárólag a csontok épségének őrzőjeként ismert anyag, valójában az egész szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen. Kutatások a meddőség kezelésében, a vetélés megelőzésében betöltött szerepére hívják fel a figyelmet.

változókor

Orvos valaszol - Dr. Deli Tamás - 2011-01-26 20:33
Kedves doktornő/úr! Már több mint másfél éve nincs menstruációm. A hormon teszt alapján beigazolódott, hogy a változó korba léptem, és ez pont a baba tervezés közben történt.Ezt elég nehéz elfogadni, miközben a húgom most szült. Az érdekelne hogy va

Magas FSH

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-05-24 03:35
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az elmúlt hét folyamán kaptam meg a laboreredményeimet, amelyek szerint az FSH szintem 36.31, az Estradiol 5.89, a Progesteron 0.17, ahogy az endokrinologusom mondta, nagyon rosszak az eredmények, korai menopauzám van és még c