Korai menopauza téma

Szívbetegségre hajlamosíthat a korai menzesz és menopauza

Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta

Friss kutatások szerint a korán érkező menstruáció, a korai menopauza és a vetélés is a szívbetegségek rizikófaktorainak számíthatók. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a további hajlamosító tényezőkről és a kivizsgálás jelentőségéről beszélt.

Soványság és korai menopauza

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

Sok nő és még több fiatal lány törekszik modellalkat elérésére. Azonban a karcsúságnak számos hátránya is van. A hiányos táplálkozás felborítja a hormonháztartást, aminek negatív következményei még évtizedekkel később is érződnek: A sovány nők és mindazok, akiknek testsúlya tinédzserként vagy harmincas éveikben a normál érték alatt volt, gyakran korábban lépnek be a menopauzába, mint a normál testsúlyúak. Erre a megállapításra jutottak svéd tudósok.

Meddőséget okozhat a korai menopauza

Red Lemon Media

Magyarországon minden századik nőt érinthet a korai menopauza, ám kevesen tudják, mi okozza panaszaikat. A tünetek megegyeznek a változókorban tapasztaltakkal, viszont a rendszertelen menzesz, a hőhullámok, a hangulatingadozás már 40 éves kor előtt jelentkeznek. Dr. Szőnyi György nőgyógyász azt javasolja: akinek a családjában előfordult már hasonló probléma, az vállaljon minél hamarabb babát, mert a korai klimax meddőséget okozhat.

Lombikprogram során is fontos a D-vitamin

Budai Endokrinközpont

A D-vitamin szedésének előnyeiről sokat hallunk mostanában. Az utóbbi időkben bebizonyosodott, hogy a korábban szinte kizárólag a csontok épségének őrzőjeként ismert anyag, valójában az egész szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen. Kutatások a meddőség kezelésében, a vetélés megelőzésében betöltött szerepére hívják fel a figyelmet.

változókor

Orvos valaszol - Dr. Deli Tamás

Kedves doktornő/úr! Már több mint másfél éve nincs menstruációm. A hormon teszt alapján beigazolódott, hogy a változó korba léptem, és ez pont a baba tervezés közben történt.Ezt elég nehéz elfogadni, miközben a húgom most szült. Az érdekelne hogy va

Magas FSH

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az elmúlt hét folyamán kaptam meg a laboreredményeimet, amelyek szerint az FSH szintem 36.31, az Estradiol 5.89, a Progesteron 0.17, ahogy az endokrinologusom mondta, nagyon rosszak az eredmények, korai menopauzám van és még c