Kihűlés téma

Hideg időjárás: réteges öltözködéssel és forró italokkal védekezhetünk a legegyszerűbben

ÁNTSZ

A szervezet lehűlése elősegítheti a fertőző baktériumok, vírusok bejutását szervezetünkbe. Az extrém hideg szempontjából különösen nagy kockázatnak vannak kitéve az idősek, a csecsemők, a kisgyermekek, a tinédzserek, a krónikus betegségben szenvedők, a fizikálisan vagy mentálisan korlátozottak, a szociálisan hátrányos helyzetűek, a hajléktalanok.

Védekezzen a hideg időjárás veszélyei ellen!

WEBBeteg

Hideg

Az extrém hideg minden élőlényre nézve veszélyes, az egészséges felnőtt szervezetet is megviselheti.

Felélesztettek egy kétéves lengyel fiút fagyhalálhoz közeli állapotból

MTI

Csodával határos esetnek minősítik a lengyel orvosok azt, hogy egy 12,7 fokos testhőmérsékletre lehűlt kétéves kisfiút sikerült feléleszteni a fagyhalál közeli állapotból szerdán egy krakkói gyerekkórházban.

Az extrém téli hideg egészségkárosító hatása

antsz.hu

A hőmérséklet és a halálozás összefüggése télen is kimutatható, bár nyáron sokkal szorosabb. Az összes halálok miatti halálozás általában magasabb a téli hónapokban, mint nyáron.

Az extrém hideg egészségkárosító hatása

ÁNTSZ

A hőmérséklet és a halálozás összefüggése télen is kimutatható, bár nyáron sokkal szorosabb. A nagy hideg ugyan nem kedvez a járványok terjedésének, viszont a szervezet lehűlése elősegítheti a fertőző baktériumok, vírusok bejutását szervezetünkbe. Az összes halálok miatti halálozás általában is magasabb a téli hónapokban, mint nyáron.

Kihűlés: már öt áldozat idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében

MTI

Egy 66 éves férfi kihűlés miatt halt meg Szolnokon. Idén már öt embernek okozta halálát a hideg idő.

Fagyos időben ránk leselkedő veszélyek

Medipress

Kihűlés, fagyási sérülés, elesés: ilyen és ehhez hasonló veszélyeket tartogat a téli időszak az idősek számára, óv az Amerikai Geriátriai Társaság Az Időskorúak Egészségéért Alapítványa.

Hipotermia: Egy óra a túlvilágon

MTI

Világszerte kísérleteznek az orvosok a hipotermiás újraélesztés módszerével, amellyel akár 40-50 perccel a szív leállása után is mind több esetben koronázza siker törekvésüket.

Kihűlés

Orvos valaszol - Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika

Egy 55 éves férfi rokonom pszicihiátriai bentlakásos beteg gyermekkora óta. Mostanában álmatlanságban szenved, kevésbé barátságos mint eddig és kezd magától "kihűlni" (35.6 fok a testhőmérséklete hetek óta) . Mi lehet ennek az oka? Az intézetben úg