Kihűlés téma

Védekezzen a hideg időjárás veszélyei ellen!

WEBBeteg

Hideg

Az extrém hideg minden élőlényre nézve veszélyes, az egészséges felnőtt szervezetet is megviselheti.

Hideg időjárás: réteges öltözködéssel és forró italokkal védekezhetünk a legegyszerűbben

ÁNTSZ

A szervezet lehűlése elősegítheti a fertőző baktériumok, vírusok bejutását szervezetünkbe. Az extrém hideg szempontjából különösen nagy kockázatnak vannak kitéve az idősek, a csecsemők, a kisgyermekek, a tinédzserek, a krónikus betegségben szenvedők, a fizikálisan vagy mentálisan korlátozottak, a szociálisan hátrányos helyzetűek, a hajléktalanok.

Takarókat adhat a rászoruló hajléktalanoknak

Hill+Knowlton Strategies

A MagNet Bank idén is folytatja tavaly elindított „Adj Meleget Programját”, amelynek keretében mintegy 3000 izolációs fóliából készült takarót helyez ki fiókjaiban. A betérő ügyfelek és látogatók ezeket szabadon elvihetik, és a telet az utcán töltő embertársaiknak adhatják, ezzel is lehetőséget teremtve a fagyos időszakban a túlélésre.

Felélesztettek egy kétéves lengyel fiút fagyhalálhoz közeli állapotból

MTI

Csodával határos esetnek minősítik a lengyel orvosok azt, hogy egy 12,7 fokos testhőmérsékletre lehűlt kétéves kisfiút sikerült feléleszteni a fagyhalál közeli állapotból szerdán egy krakkói gyerekkórházban.

Az extrém téli hideg egészségkárosító hatása

antsz.hu

A hőmérséklet és a halálozás összefüggése télen is kimutatható, bár nyáron sokkal szorosabb. Az összes halálok miatti halálozás általában magasabb a téli hónapokban, mint nyáron.

Az extrém hideg egészségkárosító hatása

antsz.hu

A hőmérséklet és a halálozás összefüggése télen is kimutatható, bár nyáron sokkal szorosabb. A nagy hideg ugyan nem kedvez a járványok terjedésének, viszont a szervezet lehűlése elősegítheti a fertőző baktériumok, vírusok bejutását szervezetünkbe. Az összes halálok miatti halálozás általában is magasabb a téli hónapokban, mint nyáron.

Kihűlés: már öt áldozat idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében

MTI

Egy 66 éves férfi kihűlés miatt halt meg Szolnokon. Idén már öt embernek okozta halálát a hideg idő.

Fagyos időben ránk leselkedő veszélyek

Medipress

Kihűlés, fagyási sérülés, elesés: ilyen és ehhez hasonló veszélyeket tartogat a téli időszak az idősek számára, óv az Amerikai Geriátriai Társaság Az Időskorúak Egészségéért Alapítványa.

Kihűlés

Orvos valaszol - Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika

Egy 55 éves férfi rokonom pszicihiátriai bentlakásos beteg gyermekkora óta. Mostanában álmatlanságban szenved, kevésbé barátságos mint eddig és kezd magától "kihűlni" (35.6 fok a testhőmérséklete hetek óta). Mi lehet ennek az oka? Az intézetben úgy é