Johnson and Johnson vakcina téma

A Johnson&Johnson vakcina felfüggesztése a legrosszabbkor vetheti vissza a járvány leküzdését

WEBBeteg.hu - Fazekas Erzsébet újságíró

Az Egyesült Államokban a Johnson & Johnson készítményével beoltott 7 millió felnőttből egy fő vesztette életét, a hatóságok még vizsgálják, van-e összefüggés az oltás és az eset között. A hirtelen támadt oltóanyaghiány jelentősen befolyásolhatja a vakcinációt.

Johnson & Johnson vakcina és vérrögképződéses esetek

MTI

Nincs bizonyíték arra, hogy összefüggés lenne a Johnson & Johnson koronavírus elleni vakcinája és a nagyon ritka vérrögképződéses esetek között, az oltóanyag pénteken megkezdett vizsgálatát az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) folytatja - közölte a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában az uniós gyógyszerügynökség.

A WHO is engedélyezte a Johnson and Johnson vakcinájának vészhelyzeti alkalmazását

MTI

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) engedélyezte a Johnson & Johnson amerikai gyógyszeripari vállalat vakcinájának vészhelyzeti alkalmazását.

Hamarosan a Janssen által fejlesztett oltóanyagból is érkezhet szállítmány Magyarországra

MTI

Magyarország 4,36 millió adagot kötött le a Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen által fejlesztett vakcinából, "reményeink szerint az első szállítmányok hamarosan megérkeznek" - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Engedélyezték a Johnson and Johnson vakcinájának uniós forgalmazását

MTI

Az Európai Bizottság feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott a Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagára, a Johnson & Johnson csoportba tartozó cég vakcinája a negyedik, amelynek megkezdődhet a tömeges alkalmazása az Európai Unióban.

Az Európai Gyógyszerügynökség forgalmazásra ajánlja a Johnson and Johnson vakcináját

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalmazásra ajánlotta csütörtökön az Európai Unióban a Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagot.

Küszöbön az egydózisú védőoltás magyarországi alkalmazása is

WEBBeteg.hu - Fazekas Erzsébet, újságíró

Az Európai Unióban is hamarosan jóváhagyhatják a Johnson & Johnson egydózisú COVID-19 elleni vakcináját, miután az elmúlt hétvégén az FDA megadta a sürgősségi használatba vételi engedélyt. Az uniós döntéssel Magyarországon is elhárulhat az akadály a készítmény alkalmazása elől.

Az amerikai járványügyi központ szakértői is jóváhagyták a Johnson and Johnson oltóanyagot

MTI

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szakértői bizottsága is jóváhagyta a Johnson and Johnson által kifejlesztett egykomponensű oltóanyag alkalmazását az új típusú koronavírusos megbetegedések megelőzése érdekében.

Kiváló bizonyítványt kapott a Johnson & Johnson egydózisú vakcinája

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A Johnson and Johnson védőoltása jól működik: a súlyos betegséggel szemben hatásos védettséget ad, a fertőzötteknél csökkenti a COVID-19 miatti halálozás rizikóját. A vakcinációval elérhető, hogy a beoltott kevésbé terjeszti a vírust - foglalja össze egy új elemzés adatait az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA) által február 24-én közzétett jelentés.

Koronavírus - Uniós biztos: gyorsított eljárással engedélyeztetik a mutációk ellen kifejlesztett oltásokat

MTI

Gyorsított eljárással engedélyeztetik majd az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) fokozottan fertőzőképes mutációi ellen kifejlesztett oltásokat az Európai Unióban - mondta az Európai Bizottság egészségügyért felelős biztosa egy vasárnapi lapinterjúban.