Izotóp téma

A pajzsmirigydaganat tünetei

Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus

Többségük jól kezelhető, időben felismerve és kezelve a gyógyulási arány magasabb, mint más daganatos betegségek esetében. Rendszerint a nyelési nehézség, nyaki duzzanat és tartós rekedtség viszi orvoshoz a beteget. A betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat Prof. Dr. Balázs Csaba endokrinológus foglalta össze.

Új képalkotó eljárás mutathatja ki a szívroham kockázatát

MTI

Új képalkotó eljárás mutathatja ki a szívroham kockázatát, a módszer első tesztjei ígéretesek - derült ki brit orvosok kutatásaiból.

Bezárt a orvosiizotóp gyár - fennakadások lesznek a rák- és szívbetegek kezelésében

Független Hírügynökség

Legalább ez év végéig működésképtelen marad az a kanadai nukleáris reaktor, amely a világ orvosi radioizotóp szükségletének egyharmadát állítja elő - jelentették be az ottawai hatóságok. Az 50 éves izotópgyártó reaktort a nehézvíz szivárgása miatt állították le májusban.

Kiesik a világ orvosi radioizotópgyártásának harmada

Független Hírügynökség

Műszaki probléma miatt három hónapra leállt az a kanadai nukleáris reaktor, amely a világ orvosi radioizotóp szükségletének egyharmadát állítja elő.

Szegeden lesz elég izotóp a vizsgálatokhoz

Független Hírügynökség

Várhatóan nem maradnak el sem az előjegyzett, sem pedig a műtétek közben szükséges izotópos vizsgálatok Szegeden. A szegedi központot az Euromedic Diagnostic működteti, amely 15 ország 174 egészségügyi központjának képalkotó diagnosztikai feladatait látja el, így jelentős felvásárlónak számít.

Többet kell várni a rákdiagnózisra Európában

Független Hírügynökség

Egész Európában tovább kell várniuk a rákbetegeknek a diagnózisra a hollandiai petteni reaktor meghibásodása miatt. Ez a reaktor állítja elő a világ orvosi diagnosztikai izotópjának egy harmadát.

BM Kórház: magánkórház vagy szálloda

FH

Bár még nem írták ki a tavaly bezárt BM Kórház ingatlanára a pályázatot, már több nagy befektető érdeklődik a fővárosi Városligeti fasorban lévő telek és négy épület iránt.

Izotóp vizsgálat eredménye!

Orvos valaszol - Dr. Laki András

Tisztelt Dr.Nő, Dr.Úr! Segítségét kérném édesanyám izotóp vizsgálati eredményének értékelésében. A vizsgálat eredménye szerint: Radiofarmakon accumuláció ábrázolódik a Th IX csigolya corpusban, valamint az L.IV-V. csigolya arcusaiban, további vi

Izotópos vizsgálat ismétlése belsõ vérzés lokalizálásra

Orvos valaszol - Dr. Laki András

Azt szeretném megtudni, hogy egymás után hány nap eltéréssel lehet 2 izotópos vizsgálatot elvégezni biztonsággal a sugárbehatás miatt? Az egyik vizsgálat a Honvéd kórházban lesz, ahová reaktorból odaszállítással kerül az izotóp, így az aktivitása go

Izotop

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Szeretném megkérdezni, hogy 42o+84oMBq Tc-99mMyoview iv /izotop anyag/ izotop vizsgálat után 1 héttel végzett ujabb szivizotop 49o+1060MBq TC 99-m Myoview iv /izotop anyag/ és utána 3 nappal végzett 93MBq Ti 201 klorid iv /izotop anyag /szivizotop mi