Interferon téma

A sclerosis multiplex kezelése

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

Hogyha a fellángolások enyhék vagy ritkák, orvosa javasolhatja Önnek, hogy várjanak még a kezeléssel, és nézzék meg, hogyan alakul a betegség lefolyása. A megfelelő terápia kiválasztása ugyanis attól is függ, hogy Önt a betegség melyik formája érinti.

COVID-19 - Új brit gyógyszer hatékonysági vizsgálata indult

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Nagyszabású klinikai próba kezdődött ezen a héten Nagy-Britanniában annak eldöntésére, hogy egy most indult kezelés mennyiben képes megakadályozni, hogy a COVID-19-páciensek súlyos állapotba kerüljenek.

Az alacsony interferonszint azt jelzi, hogy magas kockázatú a COVID-19-es eset

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Amennyiben az interferon (IFN) egy bizonyos (az I-es) típusának alacsony a szintje a vérben, az azt jelenti, hogy a páciensnél nagy a súlyos tüdőgyulladás (pneumonia) és akut légzőszervi disztressz szindróma (ARDS, acute respiratory distress syndrome) kialakulásának veszélye.

Sikertörténet: a Hepatitis C árnyékából a vírusmentességig

WEBBeteg - Homonnai Gabriella

Az út a gyógyulás felé, mint minden betegnek, nekem, pontosabban nekünk is elég rögös volt. Azért beszélek többes számban, mert a fiam nevében is nyilatkozom, aki tőlem kapta el a Hepatitis C vírust. Elmesélem betegségünk és gyógyulásunk történetét. Homonnai Gabriella írása.

Interferon kezelés melanomában

Orvos valaszol - Dr. Baki Márta

Tisztelt Doktornő! Férjem interferon kezelést kap melanoma miatt. Ugyanakkor hepatitis c-je is van. 3. hónapja kapja a gyógyszert. Mostani laborjában a Neutrophil emelkedett 79, 4 lett (56, 1 volt múlt hónapban) , a lymphocita 10, 4 lett (31, 9 v

HCV mellékhatása?

Orvos valaszol - Dr. Rákóczi Éva

Tisztelt Cím! HepatitisC vírus miatt fél éve interferon kezelést kapok. A vírus eltünt egy hónapi kezelés után, dea mellékhatásától igen szenvedek. Le is kellett venni a mennyiségből, így most jól ellennék, csak! ... A testem tele van már elvakart