Hodgkin-limfóma téma

A nyirokrendszer daganatai

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

A nyirokrendszer daganatai, más néven lymphoproliferatív betegségek vagy lymphomák (limfómák) a nyirokrendszert alkotó sejtekből indulnak ki. E sejtek sokféle típusa, eltérő működése és elhelyezkedése, a betegségek genetikai háttere és molekuláris jellegzetességei vezetnek ahhoz, hogy a nyirokrendszer daganatai sokrétűek lehetnek, eltérő kezelési lehetőséggel és eltérő gyógyhajlamokkal.

A Hodgkin-limfóma - Egy jó eséllyel gyógyítható daganat

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos

Az úgynevezett Hodgkin-limfóma a nyirokrendszer olyan rosszindulatú daganatos burjánzása, melynek megjelenését összefüggésbe hozzák az Ebstein-Barr vírus (EBV) fertőzéssel. Kezelése napjainkban egyre eredményesebb, jelenleg a legsikeresebben kezelhető hematológiai tumoros megbetegedés.

Limfóma világnap a Debreceni Egyetemen

Debreceni Egyetem

Neves hematológus szakemberekkel és gyógyult limfómásokkal is találkozhatnak az érdeklődők szeptember 15-én a Debreceni Egyetem Aulájában.

Limfóma Világnap - Forradalmi változás a limfóma kezelésében

Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány

Az innovatív te­rá­pi­ák eddig nem tapasztalt eredményeket hoztak a limfómás betegek kezelésében. Ezek a célzott biológiai terápiák idős betegeknél is még társbetegségeik fennállása mellett is jelentősen hosszabb, tünetmentes életet biztosítanak.

Új eljárásnak köszönhetően rövidül a limfómás betegek kórházi ellátása

MTI

A bizonyos non-Hodgkin-limfómák esetén a has bőre alá beadható injekció rövid idő alatt biztosítja az intravénásan adott szer összes előnyét - olvasható a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) közleményében. Az új terápiás eredményeknek köszönhetően öt percre rövidülhet az eddigi több órás kórházi tartózkodás.

A limfómák fajtái és tünetei - A limfóma világnapja

WEBBeteg/Rakliga.hu

A limfóma a nyirokrendszer rosszindulatú daganata, azonban eredményesen kezelhető betegség, mivel ma Magyarországon a follikuláris es diffúz nagy B - sejtes limfomákon túl már a krónikus limfocitás leukemiás (CLL-es) betegek is hozzájutnak a legmodernebb célzott immunterápiához a kijelölt hematológiai centrumokban.

Visszautasíthatja-e a szülő rákos fiának kezelését?

Független hírügynökség

Az egész Egyesült Államokban keresnek a rendőrök egy nőt, aki rákbeteg fiával eltűnt, hogy ne kelljen kemoterápián átesnie a gyereknek. Ezt a BBC írta csütörtökön.

Lassan ismerik fel az orvosok a tinik rákját

Független Hírügynökség

A tizenéveseknél a rákot általában jelentős késéssel diagnosztizálják az orvosok. Erről három tanulmány is készült Nagy-Britanniában egy orvosi kongresszusra, ezeket hétfőn ismertette a BBC brit közszolgálati tévé és rádió internetes honlapja.