Hangulatingadozás téma

Bipoláris zavar gyermek- és serdülőkorban

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter - 2022-12-16 17:33
Hipománia
A 2000-es évek környékéig a bipoláris zavar diagnózist döntően felnőtt pszichiátriai esetekben alkalmazták, így gyerek- és serdülőkorúak esetén viszonylag újonnan vizsgált problémáról van szó. Komoly differenciáldiagnosztikai kérdések merülnek fel körülötte, amikre a gyermek- és serdülőkor gyors változásokat hozó, sérülékeny éveiben szinte lehetetlen biztos választ adni.

Jó tudni a PMS-ről

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-05-31 07:33
PMS
A PMS a premenstruációs szindróma rövidítése. Az elnevezés különböző testi és pszichés panaszok együttesét jelöli, amelyek néhány nappal a menstruáció előtt kezdődnek, annak kezdetekor pedig megszűnnek. A PMS komoly probléma, amit kezelni kell.

A homokóra

Moody - 2016-12-10 15:26
Valahol eltűnik az idő... Kifolyik valahol, és amennyi marad, az egyre kevesebb dologra elég. Felhalmozódnak az elvégezetlen feladatok, a mosatlan edények, a szennyes ruhák, a reklámújságok a sarokban, a por a bútorokon.

Szürke és egyéb árnyalatok

Moody - 2016-12-09 16:30
Az megvan, hogy megszólal az ébresztő, és rögtön tudjuk, hogy valami nincs rendben? Nagyon nincs. Persze, már az sincs, hogy valami puha és meleg álom-mélységből kellene visszajönni egy idegesítő géphangra, de nem csak ez a baj. Sötét van. Annyira sötét, hogy a lámpa fénye sem tudja elűzni. És valami kopog az ablakpárkányon.

Mitől mániás a depresszió?

MTI - 2011-08-10 10:13
Mániás depresszió, - mintha ellentmondás lenne. Nem illik össze a két kifejezés. Hiszen a mánia a cselekvés, aktivitás képzetét kelti, a depresszió pedig a csöndet, a letargiát.

Miért romlott a megváltozott lelki állapotom

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita - 2016-11-15 21:03
Tisztelt Doktornő! Köszönöm a múltkori miért változott a lelkiállapotomra a válaszát amiben leírtam többek között, hogy az elmúlt 2 évben milyen pszichiátriai diagnózisokon mentem keresztül és jelenleg milyen bajaim vannak amiket most remélem nem

Hangulatingadozás

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2012-11-20 07:55
Ha gyakori hangulatingadozásaim vannak, és gyakran elsírom magam, és vannak alvási problémáim, akkor forduljak orvoshoz, vagy kezdjek el egy gyenge nyugtatót szedni alkalmanként?