Halálozási arány téma

Milyen betegeket fenyeget leginkább a koronavírus?

WEBBeteg.hu

A koronavírus-fertőzés az átlagosnál jobban fenyegeti a gyengébb védekezőképességgel rendelkezőket, így az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket. De pontosan milyen krónikus betegségek esetén kell fokozott kockázattal számolni?

Miben gyenge az erősebbik nem?

WEBBeteg összeállítás - T. A., újságíró

Több férfi halt meg 2017-ben rosszindulatú daganatban, mint agyérbetegségben vagy autóbalesetben. Vezető halálok ebben a nemben a tüdőrák, valamint a szívinfarktus és a stroke. Ott van a listában a munkabaleset is.

Egészségben eltöltött életév - Javuló tendencia Magyarországon

dr. Bálint Botond

Születéskor várható élettartam vagy egészségben eltöltött életév? Mi a különbség a mutatók között, és hogyan teljesít hazánk ezen a téren?

Ülőmunka után ajánlott az intenzív testmozgás

MTI

Kétszázezernél több ember adatai alapján ausztrál kutatók megállapították, hogy a napi 11 óránál többet ülők 40 százalékkal nagyobb kockázattal haltak meg három éven belül, függetlenül attól, hogy egyébként mennyire voltak aktívak fizikailag.

Csökkent a mellrák halálozási aránya Európában

MTI

Jelentősen csökkent a mellrák megbetegedések halálozási aránya Európában, az utóbbi 20 évben a jobb és szervezettebb szűréseknek, illetve a korszerűbb kezeléseknek köszönhetően - közölték kutatók csütörtökön.

H1N1 - Meglepő halálozási arányok

MTI

Az Egyesült Államok járványügyi hatóságának (CDC) novemberi becslése szerint az országban 22 millió ember fertőződött már meg az új típusú H1N1-influenza vírusával. Lipsitch csoportja 7800 és 29 000 közé teszi a halálesetek számát. Összehasonlításként: szezonális influenzában évente átlagosan 36 ezer amerikai hal meg, 200 ezren kerülnek kórházba.