Gyermekklinika téma

Dr. Antalffy Katalin Anita

WEBBeteg

Dr. Antalffy Katalin Anita szakmai önéletrajza a WEBBeteg egészségportálon.

Milyen feladatai vannak a klinikai vezető ápolónak? Interjú Vattai Györgynével

WEBBeteg - T. A., újságíró

Vattai Györgyné

Aki csecsemő- és gyermekápoló lesz, az valamilyen szinten maga is gyermek marad, partner a játékban, a kacagásban, így könnyebb a gyógyulás is - mondja Vattai Györgyné klinikai vezető ápoló, aki 241 szakdolgozóért felelős a debreceni Gyermekklinikán. Idén a klinika Kiváló dolgozójává választották.

Dr. Mogyorósy Gábor: az elhízás a leggyakoribb, szövődményeket okozó probléma a fiataloknál

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Dr. Mogyorósy Gábor

Aki találkozott már dr. Mogyorósy Gábor gyermekgyógyász – gyermekkardiológussal, pontosan tudja, hogy csemetéjét bármelyik életkorban, jó szívvel a szakember nagy tudású gyógyítására bízhatja. Az egyetemi docens immár 31 éve dolgozik, s él a hivatásának a debreceni Gyermekklinikán. Hitvallásában kérdésemre azt is elmondja: még orvostanhallgató korában elkötelezte magát a gyermek kardiológia felé. Azóta is ez a legfontosabb szakterülete gyógyító tevékenységében.

Mesedoktorok a gyermekklinikán

Debreceni Egyetem

Júliustól bárki olvashat mesét a debreceni gyermekklinikán gyógyuló kis betegeknek. Az intézmény csatlakozott a „mesedoktorok” programhoz.

Bővítették és korszerűsítették a szegedi koraszülött intenzív osztályt

MTI

Uniós támogatással harmincágyasra bővítették és korszerűsítették a Szegedi Tudományegyetem gyermekklinikájának koraszülött intenzív osztályát – közölte Túri Sándor professzor csütörtökön a Tisza-parti városban.

Új genetikai laboratórium a debreceni gyermekklinikán

MTI

Új, korszerű genetikai laboratóriumban vizsgálják ezentúl a daganatos betegségben szenvedő és fogyatékos gyermekeket a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában (DE OEC); a 11 milliárdos beruházást pénteken adták át.

Kioszották a gyermek-onkológiai Démétér Díjat

Független Hírügynökség

Első alkalommal adták át hétfőn az áldozatos munkát végző gyermek-onkológiai területen dolgozó szakembereknek a Démétér Díjat. Az elismerést azok kapják, akik gyógyító munkájuk mellett emberségükkel is belopták magukat betegeik szívébe.