Gyógyszertúladagolás téma

Több figyelmet igényel a grapefruit és egyes gyógyszerek kölcsönhatása

MTI

A grapefruit és egyes gyógyszerek közötti, esetlegesen veszélyessé váló kölcsönhatásra hívják fel a figyelmet kanadai kutatók a Canadian Medical Association Journal című orvosi folyóiratban.

Gyakori a gyógyszerek véletlen túladagolása?

MTI

A vérhígító és vércukorszintet szabályozó gyógyszerek mellékhatásai miatt sok esetben van szükség sürgősségi betegellátásra idősebb emberek esetében. Évente mintegy 100 ezer amerikai kerül kórházba gyógyszerek mellékhatásai miatt.

Megtalálták a gyógyszertúladagolás ellenszerét?

MTI

Egy új vegyület gyorsan kölcsönhatásba lép a gyógyszerek fejlesztés alatt álló, reményteli csoportjával, ezáltal lehetőséget kínál a szerek esetleges mellékhatásainak visszafordítására - közölték amerikai kutatók a Nature Medicine szakfolyóirat vasárnap megjelent számában.

Gyógyszer túladagolás - Lehet-e szövődménye?

Orvos valaszol - Dr. Varga Tamás

Körülbelül 1 hónapja súlyos depresszió kaparintott a karjai közé, nagyon rossz passzban voltam és egyetlen rossz kiutat láttam, azt, hogy véget vessek az életemnek. Egy este beszedtem többféle gyógyszert (Össz hatóanyag - Rivotril 5 mg, Xanax 10 mg

Túladagolás?

Orvos valaszol - Dr. Rákóczi Éva

Jó napot! Kb. egy héttel ezelőtt torokfájás miatt felment a lázam és mindenképp le szerettem volna vinni. Rubopfen-t és Neo citran-t is vettem a patikában csak egy dologgal nem számoltam, hogy mindkét termék paracetamolt tartalmaz. A lényeg, hogy