• Gyógyszerkiváltás téma

    WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    Azt, hogy melyik gyógyszerre milyen típusú támogatás számolható el, az egészségbiztosító határozza meg többek között az alapján, hogy az adott gyógyszer milyen betegség kezelésére szolgál. A súlyos, ritka vagy örökletes betegségek kezelésére szánt gyógyszerek támogatása általában magasabb.
    Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság
    Minden beteg hozzátartozója átveheti a gyógyszert, nem kell betegen bemenni a patikába. Elektronikus vény esetén sok esetben a rendelő is elkerülhető.
    infostart.hu/MTI
    2020. január l-jétől lehetőség lesz arra, hogy a kiskorú gyermekek, nehezen mozgó vagy mozgásképtelen betegek e-receptjeit ne csak papír alapú felírási igazolás alapján válthassák ki a hozzátartozók, hanem az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér képviseleti jogosultsági rendszerén keresztül intézzék a meghatalmazást.
    WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    A külföldi munkavállalás miatt egyre többször találkozhatunk azzal, hogy valakinek munkája miatt külföldi egészségbiztosítása van. Ez azonban nem jelenti azt, hogy itthon tartózkodása során nincs lehetősége orvosi ellátás igénybevételére. De mitévők legyünk, ha itthon leszünk betegek, és nincs magyar egészségbiztosításunk?
    WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    Fekvőbetegeknek, gyerekeknek, baleset esetén ki és hogyan válthat ki gyógyszert 2020-tól? Mire való a receptfelírási igazolás, és ezt hol, kinek és mikor kell kérnie?
    infostart.hu
    Nem jár el jogszerűen az a patika, amelyik nem ad ki papír alapú vényre vagy a felírási igazolásra egy gyógyszert a beteg hozzátartozójának - hangsúlyozta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.
    Népszava
    Még az orvosok is tanulják az elektronikus receptek felírását, de indul a lakosság részletes tájékoztatása is az e-egészségügyről.
    MTI
    Szeptember 1-jétől újra ki lehet váltani háromhavi gyógyszeradagot is.
    Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitikárság
    Több gyógyszerészeti rendelet mellett módosulnak a gyógyszerrendelés és –kiváltás szabályai, továbbá a gyógyszertárak személyi minimumfeltételei. Az érintett jogszabályi módosítások a Magyar Közlöny 130. számában jelentek meg.
    MTI
    A gyógyszerek rendelésére és kiadására vonatkozó szakmai szabályok három ponton hoznak változást 2012-ben - hangsúlyozta az egészségügyi államtitkárság hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.