Gyógyszerkiváltás téma

A vényeken mit jelentenek a jogcím kategóriák?

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész - 2022-06-12 04:03
Gyógyszer
Azt, hogy melyik gyógyszerre milyen típusú támogatás számolható el, az egészségbiztosító határozza meg többek között az alapján, hogy az adott gyógyszer milyen betegség kezelésére szolgál. A súlyos, ritka vagy örökletes betegségek kezelésére szánt gyógyszerek támogatása általában magasabb.
2020. január l-jétől lehetőség lesz arra, hogy a kiskorú gyermekek, nehezen mozgó vagy mozgásképtelen betegek e-receptjeit ne csak papír alapú felírási igazolás alapján válthassák ki a hozzátartozók, hanem az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér képviseleti jogosultsági rendszerén keresztül intézzék a meghatalmazást.

Egészségügyi ellátás és gyógyszer külföldi egészségbiztosítással rendelkezők számára

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész - 2019-11-24 11:35
A külföldi munkavállalás miatt egyre többször találkozhatunk azzal, hogy valakinek munkája miatt külföldi egészségbiztosítása van. Ez azonban nem jelenti azt, hogy itthon tartózkodása során nincs lehetősége orvosi ellátás igénybevételére. De mitévők legyünk, ha itthon leszünk betegek, és nincs magyar egészségbiztosításunk?

EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

Népszava - 2018-03-05 17:25
Még az orvosok is tanulják az elektronikus receptek felírását, de indul a lakosság részletes tájékoztatása is az e-egészségügyről.