Gyógyszerbiztonság téma

Oltassák vagy ne oltassák magukat a COVID-19-fertőzésen átesettek?

WEBBeteg.hu szerkesztőségi háttér

A napokban két, ellentmondásosnak tűnő ajánlás érkezett szakmai szervezetektől, amelyekről a WEBBeteg is beszámolt. Az ellentmondás azonban csak látszólagos, jóllehet a CDC valóban az oltás beadására ösztönzi a koronavírus-fertőzésen korábban átesetteket, míg az FDA óvatosságra inti őket. Hogyan oldható fel ez a különbség? WEBBeteg háttér.

Gyógyszerkivonás: ne keresse ezt a készítményt

OGYÉI

2018. március 09-én minőségi kifogás bejelentés érkezett az OGYÉI-be, miszerint a Tinctura Capsici kenőcs nem hatásos, nem fokozza a bőrre kenve a vérbőséget, továbbá maga a tinktúra sem elég csípős.

Gyógyszerbiztonság: új adatbázisba kerülnek az étrend-kiegészítők

WEBBeteg - T. A., újságíró

Megújul egyebek mellett az étrend-kiegészítők és a speciális gyógyászati célra szánt tápszerek adatbázisa – köszönhetően egy, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projektnek.

Elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program

MTI

Februártól elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program a patikákban, így a jövőben a program védjegyével ellátott gyógyszertárakban megvásárolt termékekről tudhatja a fogyasztó, hogy azok megfelelőek és biztonságosak.

Gyógyszervisszahívás - Ellenőrizze a gyógyszer csomagolását

OGYÉI

Lehetséges gyógyszercsere miatt visszahívja a lakosságtól a Scippa 15 mg filmtabletta H65102A gyártási tételét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. A gyártási szám a gyógyszerdoboz oldalán található.

Nem várt mellékhatások? Gyógyszereink biztonságossága

Hypertonia, OGYÉI

Az engedélyezés pillanatában nem feltétlenül ismert a gyógyszerek összes lehetséges mellékhatása. Főként a ritkán előforduló vagy a hosszú távú használat során jelentkező, esetleg speciális betegcsoportokat (pl. idősek, gyermekek, más betegségben szenvedők stb.) érintő mellékhatások rejtve maradhatnak a fejlesztés és a klinikai vizsgálatok során.

Új kutatás az aszpirinről

MTI

A legendás láz- és fájdalomcsillapító aszpirinnak kis adagja is elég a koszorúér-tágítás utáni érelzáródás megelőzésére, a gyógyszer szedése ráadásul így biztonságosabb is.