Grapefruit téma

A grapefruitfogyasztás hatása a gyógyszerekre

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

Nem is gondolnánk, hogy sokszor a gyógyszeres terápiák beállítása azért fullad kudarcba, mert táplálkozásunk olyan mértékben módosítja a gyógyszerek hatását a farmakokinetikai tényezők megváltoztatásán keresztül, ami már nem teszi lehetővé, hogy a készítmények kifejtsék terápiás hatásukat.

Grapefruitlével ne vegyen be gyógyszert

Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus

A grapefruit és a pomelo népszerű gyümölcsök, a belőlük készült italok és szörpök a reggeli ételek gyakori összetevői. Ha viszont gyógyszert is szedünk, akkor fontos tudni, hogy a két gyümölcs gátolhatja bizonyos készítmények felszívódását.

Zsírégetés pink grapefruittal

Több mint TestŐr

Sokan szenvednek a cellulitis nem éppen dekoratív jelenlététől. Ez a bőr rétegeiben felhalmozódott méreganyag-lerakódás sok esetben nincs összefüggésben a túlsúllyal. Kialakulása legtöbb esetben alkati sajátosság és nehéz megszabadulni tőle. Helyes táplálkozással és rendszeres mozgással felgyorsítható a méreganyagok elszállítása, de bizonyos hatóanyagok segítségével, mint ami például a pink grapefruitban található, gyorsabb és egyszerűbb ez a folyamat.

A citrusfélék gyakori fogyasztása növelheti a melanóma kockázatát

MTI

A grapefruit és a narancslé gyakori fogyasztása összefügghet a rosszindulatú bőrrák, a melanóma magasabb kockázatával - állapította meg egy nagyszabású amerikai kutatás.

Több figyelmet igényel a grapefruit és egyes gyógyszerek kölcsönhatása

MTI

A grapefruit és egyes gyógyszerek közötti, esetlegesen veszélyessé váló kölcsönhatásra hívják fel a figyelmet kanadai kutatók a Canadian Medical Association Journal című orvosi folyóiratban.

Grapefruit és fogamzásgátló tabletták

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A grapefruitot már az 1930-as évek óta úgy reklámozzák, mint a karcsúságot elősegítő ételt. Számos diéta állítja, hogy ha minden étkezéshez eszünk egy grapefruitot, az segíti a fogyást, melyért a grapefruitban megtalálható flavonoidok a felelősek. Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy fogamzásgátló tabletta szedésével egyidejűleg a grapefruit diéta akár életveszélyes is lehet!

Majdnem a lábába "került" a grapefruitdiéta

Független Hírügynökség

Kis híján amputálni kellett a lábát egy amerikai nőnek, akinél a napi grapefruitdiéta miatt veszélyes vérrög keletkezett. Erről a Lancet című brit orvosi lap számolt be pénteken.

Grapefruit

Orvos valaszol - Dr. Plósz János

Tisztelt Dr.Úr v. Úrhőlgy! Segítséget kérek a grapefruitlé rendszeres ivásával kapcsolatban, mert nem tudom, hogy többet ártok vele mint amennyit használ!?.Olvastam, hogy káros lehet vagy felerősítí a gyógyszerek hatását. Minden reggel megiszom e

Fogamzásgátló- grapefruit mag csepp

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 4 éve szedek fogamzásgátlót és érdekelne, hogy a grapefruit mag csepp van-e valamilyen hatással a fogamzásgátlóra. Válaszát előre is köszönöm.

Grapefruit es fogamyasgatlo

Orvos valaszol - Dr. Somorjai Attila

Kedves doktorno, doktorur, az lenne a kerdesem, hogy a grapefruit dzsuz csokkentheti e a fogamzasgatlo (yadine) tabletta hatasat? A mai nap egy gyumolcskoktelt ittam, ami narancs, ananasz es grapefruit kevereke volt, szoval nem tiszta grapefruit