Grapefruit téma

A grapefruitfogyasztás hatása a gyógyszerekre

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2022-08-30 19:33
Grapefruit
Nem is gondolnánk, hogy sokszor a gyógyszeres terápiák beállítása azért fullad kudarcba, mert táplálkozásunk olyan mértékben módosítja a gyógyszerek hatását a farmakokinetikai tényezők megváltoztatásán keresztül, ami már nem teszi lehetővé, hogy a készítmények kifejtsék terápiás hatásukat.

Grapefruitlével ne vegyen be gyógyszert

Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus - 2021-05-19 05:05
A grapefruit és a pomelo népszerű gyümölcsök, a belőlük készült italok és szörpök a reggeli ételek gyakori összetevői. Ha viszont gyógyszert is szedünk, akkor fontos tudni, hogy a két gyümölcs gátolhatja bizonyos készítmények felszívódását.

Zsírégetés pink grapefruittal

Több mint TestŐr - 2019-04-17 16:40
Sokan szenvednek a cellulitis nem éppen dekoratív jelenlététől. Ez a bőr rétegeiben felhalmozódott méreganyag-lerakódás sok esetben nincs összefüggésben a túlsúllyal. Kialakulása legtöbb esetben alkati sajátosság és nehéz megszabadulni tőle. Helyes táplálkozással és rendszeres mozgással felgyorsítható a méreganyagok elszállítása, de bizonyos hatóanyagok segítségével, mint ami például a pink grapefruitban található, gyorsabb és egyszerűbb ez a folyamat.

Grapefruit és fogamzásgátló tabletták

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011-06-11 18:54
A grapefruitot már az 1930-as évek óta úgy reklámozzák, mint a karcsúságot elősegítő ételt. Számos diéta állítja, hogy ha minden étkezéshez eszünk egy grapefruitot, az segíti a fogyást, melyért a grapefruitban megtalálható flavonoidok a felelősek. Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy fogamzásgátló tabletta szedésével egyidejűleg a grapefruit diéta akár életveszélyes is lehet!

Majdnem a lábába "került" a grapefruitdiéta

Független Hírügynökség - 2009-04-03 14:27
Kis híján amputálni kellett a lábát egy amerikai nőnek, akinél a napi grapefruitdiéta miatt veszélyes vérrög keletkezett. Erről a Lancet című brit orvosi lap számolt be pénteken.

Grapefruit

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2018-09-04 14:00
Tisztelt Dr.Úr v. Úrhőlgy! Segítséget kérek a grapefruitlé rendszeres ivásával kapcsolatban, mert nem tudom, hogy többet ártok vele mint amennyit használ!?.Olvastam, hogy káros lehet vagy felerősítí a gyógyszerek hatását. Minden reggel megiszom e

Fogamzásgátló- grapefruit mag csepp

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2013-08-26 14:28
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 4 éve szedek fogamzásgátlót és érdekelne, hogy a grapefruit mag csepp van-e valamilyen hatással a fogamzásgátlóra. Válaszát előre is köszönöm.

Grapefruit es fogamyasgatlo

Orvos valaszol - Dr. Somorjai Attila - 2013-04-06 21:52
Kedves doktorno, doktorur, az lenne a kerdesem, hogy a grapefruit dzsuz csokkentheti e a fogamzasgatlo (yadine) tabletta hatasat? A mai nap egy gyumolcskoktelt ittam, ami narancs, ananasz es grapefruit kevereke volt, szoval nem tiszta grapefruit

Grapefruit

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2010-01-11 13:21
Kedves Segítő! Szeretnék érdeklődni, hogy szabad-e naponta meginni 100%-os 1 liternyi grapefruit lét. Itt azt írja, hogy mellrákot okozhat ls beavatkozik az ösztrogén szintbe. Mi babát szeretnék a közeljövőben, viszont egy probléma miatt magas an

Grapefruit mag kivonat

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-09-11 12:36
Érdeklődni szeretnék, hogy a grapefruit mag kivonat valóban olyan jó baktérium ölő? Vagy ez inkább csak reklám? Mert akkor használnám antibiotikum helyett. Hátha megöli a bennem lévő káros baktériumokat, férgeket, stb. (már ha vannak bennem ilyenek