Fokhagyma téma

Visszafordítható-e étrenddel a prediabétesz?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-04-23 13:33
Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen a prediabétesz visszafordításához. Nem léteznek azonban olyan élelmiszerek, gyógynövények, italok vagy étrend-kiegészítők, amelyek csökkentik a vércukorszintet - erre csak a gyógyszerek és a testmozgás képes.

A fokhagyma egészségre gyakorolt előnyös hatásai

WEBBeteg - Dr. Reinhardt István - 2020-03-09 03:06
A fokhagyma különösen gazdag szerves kénvegyületekben, amelyeknek betegségmegelőző hatását jelenleg intenzíven vizsgálják. Emellett számos fokhagymakészítmény van forgalomban, amelyek szerveskén-tartalma meglehetősen változó, attól függően, milyen eljárással dolgozzák fel az alapanyagot.

Fűszerek, amik gyógyítanak

Több mint TestŐr - 2018-05-02 11:20
A legtöbb fűszernek antibiotikus hatása van, ilyen a fokhagyma. A petrezselyem vízhajtó hatású, a gyömbér, a kurkuma pedig gyulladáscsökkentő.

Műtét előtt áll? Ezekkel a (gyógy)növényekkel vigyázzon!

Trombózisközpont - Dr. Csókáné Török Orsolya, fitoterapeuta - 2017-07-05 17:25
A természetgyógyászat egyre nagyobb teret hódít napjainkban, így szinte minden családban megtalálható pár gyógytea vagy táplálékkiegészítő. Azt viszont csak kevesen tudják, hogy vannak olyan készítmények is, melyek használatát műtét előtt ajánlott felfüggeszteni, mivel növelhetik a vérzékenységet.

Fokhagyma - kiváló fűszer és gyógynövény

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2014-12-20 21:41
Főzelékbe, sült húsra, levesbe, de akár nyersen is kitűnő eledel a fokhagyma, amit nem csak fűszer-, hanem egyenesen gyógynövényként tart számon a szakirodalom.
Hetente kétszer nyers fokhagymát fogyasztva csaknem megfeleződik a tüdőrák kialakulásának kockázata, ráadásul a fokhagymaevő dohányosoknál is jelentősen csökken a tüdőrák veszélye. Az erről szóló kínai tanulmány online jelent meg a Cancer Prevention Research folyóiratban.

Egészségünk őre: Mikor segíthet a fokhagyma?

Bálint Cseppek - 2011-04-06 17:12
A fokhagyma egyike a legrégebbi gyógynövényeknek. Gyógyhatását, átható illatát, valamint erős ízét ismerték és értékelték már az ókorban is. Az utóbbi évtizedekben hatékonyságát a korszerű orvostudomány is intenzíven kutatja. (X)

Fokhagymával a rák ellen

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011-03-13 16:06
A hagymát és a fokhagymát már az ókori görögök és rómaiak is használták. A fokhagyma rég ismert egészségvédő hatásait a benne lévő antibiotikus elemeknek és antioxidánsoknak köszönheti, melyek segítenek a rákos megbetegedések elleni védekezésben is.
A fokhagyma az egyik legtöbbet használt fűszernövény, de az eddigi tudományos eredmények nem elégségesek ahhoz, hogy rákellenes gyógyszerré is nyilváníthassák. Korea Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyező Hivatalának véleményét az American Journal of Clinical Nutrition folyóirat közölte.
Japán kutatók vizsgálatai szerint a fokhagymában olyan anyag található, amely a cukorbajos egerekben csökkenti a magas vércukorszintet. A sikeres állatkísérletek után cukorbetegek bevonásával tervezik a tudományos munka folytatását.

étrend kiegészítő

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2020-10-17 09:08
Tisztelt Doktornő! Oddi spinchter szindrómám van, amire pár éve nitrátot írtak fel (2,6 retard reggel-délben) , amivel teljesen rendben van tartva az epe elfolyási gondom. Epehólyagom már nincs. E mellett pár éve jó indulatú daganatos elváltozást

A fokhagyma tinktúra kúrát hogyan lehet autóvezetés mellett megoldani?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2013-06-19 13:59
Reggel fél6-kor elmegyek a munkahelyemre autóval, du. 2 körül hazamegyek, 4 körül elmegyek a babámért a bölcsibe. Mikor szedjem be a cseppeket? Még az 1-5 csepp nem is annyira gáz, de a 25 csepp már elég soknak tűnik vezetés mellett. 96 %-os alkohol

Fokhagyma

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós - 2011-02-04 18:49
üdv! Azt szeretném megkérdezni, hogy a fokhagyma magas vérnyomásra (pulzusra) , pajzsmirigy (strúma, alul, vagy túlműködés, gyulladás) , reflux-ra jó-e a fokhagyma evése vajas kenyérrel!?

Fokhagyma kapszula szedése

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-12-19 21:55
Tisztelt Doktornő/úr! Érszűkületgyanúja miatt Doppler vizsgálaton voltam. A diagnózis a következő: min. grad ASO. Chinotal drazsét (2x1) és Aspirin P napi 1 db-ot írtak fel. Az a kérdésem, hogy a gyógyszerek mellet szedhetek-e fokhagyma kapszulát

Arteriosclerozis

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-10-29 14:08
T Dr úr/nő/. A carotis interna kezdeti szakaszán a jobb oldalon 50% szükület látható. A Bal car.bifucarcioban mérsékelt szükület és plaqe látható. Aspirin protect 100mg napi szedése mellett fokhagyma cseppet szedek. Kérdésem az lenne nem higul-e nag

Fokhagyma

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2009-05-04 08:42
Tisztelt Doktorur / doktorno, megelozheto-e a mexikoi natha heti egyszeri, ketszeri fokhagymafogyasztassal? Koszonettel