Fittség téma

A sport is segít a fiatalság megőrzésében

Több mint TestŐr

Csonka Pici rendszeresen jár kardioedzésre, számára a fittség az egészség része. Ezenkívül évente minden egészségügyi ellenőrzést elvégeztet. A megelőzésben hisz, de mivel a színész híres a betegségfóbiájáról, ha valamilyen tünetet észlel, rögtön orvoshoz fordul.

Hogyan kell táplálkozni 40 felett?

Több mint TestŐr

Negyven év felett egyre többen lesznek egészségtudatosak. Próbálnak rendszeresen mozogni és odafigyelni a táplálkozásukra. A legjobban a helyes étrend megválasztásával befolyásolható a fittség és az egészség. A növényi táplálékok fogyasztása csökkenti a szervezetben a gyulladásszintet, így még a daganatos betegségek kialakulási kockázata is mérséklődik.

Top 10 vitamin a jó erőnléthez

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya

A vitaminok olyan vegyületek, amelyek több fontos szerepet töltenek be szervezetünkben. Melyik az a 10 vitamin, ami a fittség és jó erőnlét szempontjából a legfontosabb?

Fittség, edzettség - Orvosi szemszögből mit jelent?

Sportorvos.hu

Manapság egyre többet hallani a fittségről, wellnessről, edzettségről, állóképességről. Nem véletlenül, hiszen túl azon, hogy a szavak némi divatot is hordoznak, kétségtelenül sokat jelentenek a betegségek megelőzésében, az egészségmegőrzésben. Lássuk, miről is van szó…

A bombázó

Több mint TestŐr

Gregor Bernadett ma már büszke, arra, hogy nem látszanak testén sem arcán a múló évek.

Hódi Pamela bomba formában

Több mint TestŐr

Senkinek sem könnyű megszabadulni a terhesség alatt felszedett plusz kilóktól. Így volt ezzel Hódi Pamela is, aki most már bomba formában van.

Keressük az Év Testébresztőjét!

Több mint TestŐr

2005-ben indult útjára a Coca-Cola Magyarország Testébresztő program, mely akkor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a lehető legtöbb embert mozgassa meg.

Csökkentse a testzsír-százalékot!

Oxygenwellness.hu

Tévedés azt gondolni, hogy a testsúly az egyetlen mérőszám, amely megmutatja, milyen formában vagyunk. Hiszen pusztán a kilók számából nem derül ki, milyen arányban zsíros vagy izmos a testünk. Borsos Péter, az Oxygen Wellness vezető személyi edzője a testzsír-százalék jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Hogyan maradjunk fittek a főiskolán, egyetemen?

WEBBeteg - Fortin László, újságíró

Tanulás a vizsgákra, sportolás, hétvégi bulik? Talán még egy részidős munkának is bele kell férnie időnkbe? Hogy lehet ezek mellet még az egészségre is figyelni? Íme néhány tanács, hogyan maradhatunk így is jó formában. Nem csak főiskolásoknak!

Lassítsuk a szív- és érrendszer öregedését!

healzz.com

Bár maga az öregedés elkerülhetetlen, nem mindegy, milyen ütemben zajlik a folyamat. Kutatások eredményei szerint korábban „öregszik” az szív- és érrendszere azoknak, akik 2-es típusú cukorbetegséggel élnek. Dr. Szentpály Emőke, az Oxygen Medical kardiológusa szerint ez a folyamat lassítható.