Fényvédelem téma

Tavaszi szépségtippek

Red Lemon Media - Dr. Kriston Renáta, bőrgyógyász-kozmetológus - 2022-05-01 11:36
Megérkezett a tavasz, itt az ideje, hogy végre leszámoljunk a téli szürkeséggel, és élettelivé varázsoljuk kimerült bőrünket. Az alapos tisztítás, a frissítő arcradírozás és az üdítő hidratálás mellett a fényvédelemről se feledkezzünk meg. Dr. Kriston Renáta elárulja, milyen szépségpraktikákkal járulhatunk hozzá bőrünk tavaszi felfrissüléséhez.

Megfelelő a napszemüvegem? - A szakértő válaszol

WEBBeteg - Halmosi Edina, optometrista-kontaktológus - 2021-08-21 11:36
Van egy napszemüvegem, már elég régi. Megnézettem egy optikában, hogy mekkora UV-szűréssel rendelkezik. Az egyik lencse 385, a másik 390. Oldalfény ellen hogyan védekezzek? Elegendő ez a szemüveg? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Nem elég a jól megválasztott fényvédő krém a malanoma megelőzésére

Anyajegyszűrő Központ - Dr. Rózsa Annamária, bőrgyógyász - 2017-10-10 05:21
A bőr festéksejtekből kiinduló rosszindulatú daganata - a melanoma malignum - egyre gyakoribb, Magyarországon évente több mint kétezer új melanomás beteg kerül felismerésre. A gyógyulás esélyei akkor a legjobbak, ha idejében, még korai stádiumban felfedezik az elváltozást. Dr. Rózsa Annamária bőrgyógyász szerint a megelőzésre a megfelelő fényvédelem mellett a szűrővizsgálatok biztosítanak lehetőséget.

Nyári szemvédelem (nem csak) napimádóknak

Dr. Rose Magánkórház - 2015-08-08 02:11
Ha azt halljuk fényvédelem, elsősorban a naptejek jutnak eszünkbe. Pedig szemünk épp olyan védtelen a káros UV sugárzással szemben, mint a bőrünk, még ha az esetleges elváltozások csak időskorban jelentkeznek is.

Tények és tévhitek a napégésről, fényvédelemről

Budai Allergiaközpont - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász, allergológus - 2014-07-07 18:36
Az internetes fórumokon, rokonoktól, barátoktól több tanácsot is kaphatunk megelőzésre, vagy baj esetére, de nem biztos, hogy minden javaslatot érdemes megfogadni. A napégéssel, fényvédőkkel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket dr. Garaczi Edina, az Allergiaközpont bőrgyógyász-allergológusa segít tisztázni.

Napozás - Tanácsok A-tól Z-ig

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2011-06-28 07:38
Most már visszavonhatatlanul megjelentek az erősebb tavaszi napsugarak, amelyek sokakat napozásra csábítanak. A védelem azonban már ilyenkor is elengedhetetlen. A témában felmerülő kérdésekre dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa válaszol.

Az UV sugárzás

Meteo Klinika - 2010-06-14 21:22
A nyári napforduló közelében, amikor a legmagasabban van a nap az égen, nagyobb mennyiségű veszélyes sugárzás ér el bennünket. A magas napállás miatt az UV sugárzás ilyenkor a legerősebb, és gyakran a déli órákban az extrém értéket is elérheti.

Napozás hatása a szemre

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010-07-16 15:57
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy káros-e a szemre, ha csukott állapotában napozunk? Csak azért, mert ugye a szoláriumban is adnak rá egy eszközt, ami letakarja, de ettől még persze nem biztos, hogy nélküle káros. Előre is köszönettel Gy.

Napozás

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2010-06-13 19:17
Kedves Dr.! Tobb kerdesem is lenne, mivel sok bajom van a nappal. Nagyon erzekeny, szeplos a borom. A naptol piros foltok jonnek ki rajtam majus ota, ezert nagy faktorszamu naptejet hasznalok (25-30) . Arra lennek kivancsi, hogy milyen gyakran kenje

Anyajegyek, nyár, UV sugárzás

Orvos valaszol - Dr. Bessenyei Mónika - 2010-01-16 10:25
Tisztelt Doktor Úr / Nő! Sajnos eddig nem volt jellemző rám az egészséges életmód, azonban december eleje óta mindennap egy órára elmegyek kocogni a friss levegőre, és nagyon élvezem! A problémám az, hogy világos a bőröm / hajam / szemem, és tele

Dermatomyositis újfent

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-08-13 08:54
Tisztelt Gócs Doktor Úr! Köszönöm válaszát a Dermatomyositisre vonatkozó kérdésemre. Kérem, nézze el nekem, ha néhol nem teljesen helyesen fejezem ki magam, de igyekszem felvázolni a helyzetet. Időközben megtörtént az immunvizsgálat is, a kisfiún