Csomó téma

Mikor van szükség az emlő eltávolítására?

WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus

Az emlő jó- és rosszindulatú betegségei miatt hazánkban is évente több ezer műtét történik. A sebészi szemlélet napjainkban lehetőség szerint az állománymegtartó - azaz az emlő szövetéből csak a szükséges legkisebb részt eltávolító - műtétek irányába tolódott el.

A lipóma (zsírdaganat) - Csomó a testen

WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi

A lipóma (zsírdaganat) egy zsírszövetből álló jóindulatú tumorféleség. Ha észrevesz egy csomót a teste bármelyik felületén, forduljon mielőbb orvoshoz, hogy kiderüljön, valóban a jóindulatú lipómáról van-e szó vagy más daganatféleség okozza a csomót.

Fájdalmas csomó a talpon - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos

Jó néhány hónapja jelent meg egy csomó a bal talpamban, amely ha rálépek, elzsibbad tőle az egész talpam, sőt néha kivételes fájdalommal tud járni - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Csomók a lábszáron: erythema nodosum

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina

Erythema nodosumnak azt a gyakori bőrbetegséget nevezzük, mely a lábszár elülső, ritkábban a hátsó felszínén alakul ki. A betegség során egy vagy néhány, 1-5 centiméter nagyságú kerek, a bőr mélyén lévő feszes, tömött tapintatú, fájdalmas, nyomásérzékeny csomók alakulnak ki.

Csomókat tapintottam a mellemben! Mi lehet? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Hónapokkal ezelőtt, észrevettem, hogy csomók jelennek meg a mellemben, de nem tudom mindig ugyanott kitapintani, illetve akkor még csak a menstruáció előtt jelentkeztek, így nem is aggódtam, betudtam annak, hogy amiatt van. - A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Csomó a szájban - Milyen betegség tünete lehet?

WEBBeteg

"A szájnyálkahártyámon kitapintható egy hüvelyujj-körömnyi csomó, ami nem nő és pár mm-en belül messzebb nem is mozdul el. Mi lehet ez?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdése.

Új módszer az emlőrák szűrésében: háromszor hatékonyabb a mammográfiánál

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt

Az emlődaganat-szűrés eddigi lehetőségeinek tárházát szélesíti az az új eljárás, amelyet az American Society of Clinical Oncology legutóbbi kongresszusán mutattak be.

Érzékeny hónalji nyirokcsomó

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Doktornő! 1-1,5 hete a bal hónaljamon észrevettem egy borsó-babszem nagyságú nyirokcsomót, tapintásra érzékeny, egyébként fájdalommentes. Amióta figyelem, nem változott a mérete. Mostanában nem volt se megfázásom, se egyéb betegségem, gyógy

Áll alatti csomó?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Doktornő! Ugyan nem voltam biztos melyik kategóriába írjam, de ha esetleg orvosra van szükségem talán Ön meg fogja tudni mondani nekem pontosan hová menjek. Az állam alatt felfedeztem egy apró csomót. Ha lazán, alaphelyzetben tartom a feje

Ez lehet szifilisz?

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

Nagyjából egy hónapja megjelent a péniszemen, a bőr részen egy csomószerű, tapintható, elmozdítható és kicsit kemény, nagyjából egy fél borsó méretű csomó.Zsírcsomóra vagy szőrtüszőgyulladásra gondoltam, megpróbáltam kinyomni, nem sikerült.2 napja a