Betegedukáció téma

Komplex diabétesz szemléletformáló program indul gyógyszertárakban

Influencemedia

Diabétesz edukációs programot indít a Magyar Diabetes Társaság és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság az egyetlen magyar fejlesztésű vércukormérő készülék gyártójával, valamint a piacvezető hazai gyógyszernagykereskedő által koordinált Alma patika hálózatával közösen.

Fejleszteni kell az emberek egészségtudatosságát

MTI

Fejleszteni kell az emberek egészségtudatosságát, mert a megfelelő "egészségműveltség" egyértelműen nemzetgazdasági eredménnyel jár - erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa beszélt egy budapesti konferencián.

Kórházi körsétát szervez a Szent Imre Kórház

MTI

Kórházi körsétát szervez a Szent Imre Kórház. A pénteki programon orvosok kalauzolják körbe a látogatókat, akik akár egy műtőt is megtekinthetnek - mondta a kórház főigazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön.

Teddy Doktorok Meséi

Pécsi Tudományegyetem

Egyedülálló hazai kezdeményezés keretében orvostanhallgatók készítettek gyermekek számára mesekönyvet, mely a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar gondozásában jelent meg.

Elhunyt Czeizel Endre - Az orvosgenetikai ismeretterjesztés jeles személyisége távozott

MTI

Czeizel Endre egyedülálló életpályát mutathat fel, munkássága nagyon nagy tiszteletet és elismerést érdemel, halálával a magyar orvosgenetikai ismeretterjesztés jeles személyisége távozott - hangsúlyozta Falus András, az MTA rendes tagja, a Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézetének korábbi igazgatója az MTI-nek.

A fegyelmezett beteg - Milliárdos megtakarítás

MTI

A Betegoktatók és Egészségnevelők Országos Közhasznú Egyesülete (BEOKE) szerint milliárdokat lehetne megspórolni az egészségügyben, ha a betegek betartanák orvosaik utasításait és az előírásoknak megfelelően szednék gyógyszereiket.

Oktatási program felnőtt cukorbetegeknek

Tudomány Kiadó

A Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) határozata szerint a 2009-2013-as időszakban a Diabétesz Világnap témája, a diabéteszoktatás és a megelőzés. A kampány célja, hogy felhívja a diabéteszgondozásban részt vevő valamennyi érintett figyelmét a cukorbetegség megértésére és a kockázat csökkentésének fontosságára.

Amikor a beteg nem érti miről beszél az orvos - Tanulmány

MTI

Az egészséggel, betegséggel kapcsolatos tájékoztatást különösen az idős, nyugdíjas korosztályok tagjai nem értik, kiváltképp ötmillió amerikai állampolgár, aki szinte nem is beszél angolul.