• Beöntés téma

    Németh Károly
    A béldaganatok műtéti megoldása során (az esetek többségében), elkerülhetetlenné válik a sztóma kialakítása. Abba a helyzetbe, hogy sztómássá váltak, egy rövidebb-hosszabb idő elteltével bele lehet törődni. Hogyan?
    Németh Károly
    A béldaganatok az idősebb korosztályra jellemző betegség. Egy - általam készített felmérés szerint - a sztómakialakító műtét időpontjában a sztómássá váló személyek átlagéletkora 58,4 év volt. Valóban, közelegve a nyugdíjkorhatárhoz, az idősödő (és nem öreg, csakhogy senki meg ne sértődjön!) személyek kevésbé tudnak, ill. akarnak alkalmazkodni a megváltozott helyzethez.
    WEBBeteg
    Méregtelenítés és főleg fogyás céljából szeretnék beöntést végezni,de nem tudom mi a helyes beöntési módszer. Sok helyen azt irják, hogy tiszta langyos vízzel, de van aki azt állítja, hogy nem veszélytelen. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Orvos valaszol - Dr. Plósz János
    A problémám az lenne, hogy kb. 2012 szeptembere óta heti kb. 2-3-4 beöntés csinálok letekert zuhannyal. Akkor székrekedést oldottam meg vele, mostanra rászoktam. Bár van jó párszor, hogy sikerül magamtól székelni, de amint nem jön...