Veszélyes a beöntés? Mi a helyes módszer? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

Méregtelenítés és főleg fogyás céljából szeretnék beöntést végezni,de nem tudom mi a helyes beöntési módszer. Sok helyen azt irják, hogy tiszta langyos vízzel, de van aki azt állítja, hogy nem veszélytelen. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Kérdező!

Az eljárás nem veszélytelen, és sajnos kifejezett előnyökkel sem jár. Ezzel szemben kifejezetten veszélyes is lehet, gyakran alakulnak ki szövődmények, ezek közül leggyakoribb a nyálkahártya-sérülés és az elektrolit-háztartás felborulása, ezen felül az alkalmazott hashajtó veszélyes szövődményekkel járó nátriumterhelést okozhat veseelégtelen betegek illetve szív- és érrendszeri betegségekben szenvedő betegek esetében.

Az eljárástól remélt előnyök sem igazolódtak, ugyanis egy átfogó tanulmány szerint a vastagbél jó- vagy rosszindulatú elváltozásaira sem volt hatással a colon hydrotherápia.

A módszert használó betegek körében sem a jóindulatú, sem a rosszindulatú folyamatok gyakorisága nem volt kisebb a colon hydroterápiában nem részesülő kontrollcsoporthoz képest.

Nem javaslom a beöntést a veszélyei miatt, illetve amiatt, hogy nem sikerült tanulmányokkal a hatékonyságát igazolni.

Milyen tünetekkel jár a vastagbélrák?

A legjellegzetesebb tünet a székelési szokások - egyéb diétás változások nélkül bekövetkező - változása. A beteg azt tapasztalja, hogy addigi rendszeres székelési szokásai felborultak.
Milyen tünetekkel jár a vastagbélrák?

(WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.