Arc téma

Bell-parézis: tünetek, okok és kezelés

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus

A Bell-parézis vagy perifériás faciálisz parézis az arckifejezésért felelős (mimikai) izmokat mozgató ideg, a VII. agyideg részleges bénulása. Általában féloldali, vagyis csak az egyik arcfelet érinti.

Hogy álljuk meg, hogy ne érjünk az arcunkhoz? Hasznos tanácsok járvány idejére

WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Lehet, hogy akár óránként 16-szor hozzáérünk az arcunkhoz. Hogyan tudunk ettől a szokástól megszabadulni?

Harc az öregedés ellen felszívódó szálakkal

Több mint TestŐr

Az idő előrehaladtával sajnos csökken a szervezet kollagéntermelése, amely nyomot hagy a bőrön, ráncosodhat és megereszkedhet, elvész az arc kontúrja. A kollagénstimulációt elősegítheti a legújabb felszívódó szálas beavatkozás, amelytől az arc újra feszesebb, fiatalosabb lehet.

Viktor édesanyja szálbehúzással feszesített arcán

Több mint TestŐr

Az énekes édesanyja nem szereti a drasztikus beavatkozásokat, így egy olyan eljárást választott, ami egyben feszesíti az arcot és a kollagéntermelést is stimulálja. A pár perces beavatkozás után a hatás rögtön látható volt, a szálak pedig az arc bőrében lassú folyamatként beindítják a természetes kollagéntermelés.

A hormonális telítettség is látható az arcon

Több mint TestŐr

A szépség fogalma megfoghatatlan, hiszen kultúrától és kortól is függ. De megállapították, hogy a hormonszint is befolyásolja a vonzalom kialakulását, ami pedig tükröződik az arcon.

Több mint TestŐr előzetes

Több mint TestŐr

Bioarcplasztika, szike nélkül, az arc meridiánjait akupresszúrás mozdulatokkal oldva. Újraéleszthetők a megfáradt szövetek, az arcizom rugalmassága helyreállhat. Kínában két tradicionális gyógynövényt javasolnak női problémákra. Az egyik egy yang növény, a zsenge fahéj, ami tavasszal kel életre. A másik egy yin, a bazsarózsa.

Több mint TestŐr előzetes

Több mint TestŐr

Völgyesi Gabi mikrotűk segítségével, a bőr felmelegítésével serkenti a kollagéntermelést és néz farkasszemet az idő múlásával. Ajakvolumen-pótlás, aszimmetriakorrekció, száj körüli ráncok kezelése és az ajakzug korrigálása. Mire kínál megoldást a hialuronsavas ajakfeltöltés? Megmutatjuk!

Az egészséges génállomány tükröződik az arcon

Több mint TestŐr

Nagyon egyszerű oka van annak, ha az egyik ember szépnek látja a másik embert. Kísérletekkel bizonyították, hogy minél egészségesebb valakinek a génállománya és minél kevesebb betegség érte - amivel ez sérülhetett volna -, annál szimmetrikusabb az arc. Persze tökéletes szimmetria senkinél nincs, de tudat alatt mindenki a tökéletes génállományú társat keresi.

Eltüntethetők a régi sebhelyek

Több mint TestŐr

Tűs rádiófrekvenciás eljárással el lehet tüntetni a hegeket. Az arc bőrében újra beindul a kollagéntermelődés. Ezzel az eljárással nemcsak a hegek tüntethetők el, de feszesítő és ránctalanító hatás is érvényesül, hiszen a kollagéntermelés beindulásával a bőr teljes szerkezete megújul.

Negyven felett újra meg kell tanulni sminkelni

Több mint TestŐr

Ami jól áll húszévesen, az nem biztos, hogy előnyös negyven felett. Mivel idővel az arc karaktere, kötőszöveti állománya, feszessége is megváltozik, érdemes szakember tanácsát kérni és újra megtanulni, hogy mi az, ami jól áll és mi az, ami nem. Egy-két trükkel nemcsak a megjelenésen lehet javítani, de a magabiztosságnak is jót tehet egy jó smink.