• Antivirális téma

    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet
    A koronavírus támadásának mikéntjéről, a COVID-19 betegek klinikai kezelésének tanulságairól nemzetközi videokonferenciát tartottak a témában érintett kutatók, gyakorló orvosok, szakemberek bevonásával Európa egyik legnagyobb egyetemi klinikáján, a berlini Charitén. A hazai és külföldi regisztrált résztvevők hozzászólásaiból emelünk ki fontos, közérdeklődésre számot tartó részleteket.
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    Érdemes pár fogalmat tisztázni, hogy az információáradatban ne vesszünk el, a koronavírussal kapcsolatban sem. A koronavírus kapcsán is többféle hatású készítménnyel folynak a kutatások, amelyek máshogy hatnak és más-más fázisban jelenthetnek segítséget a járvány ellen. A védőoltás a megelőzést szolgálja, míg az antitest terápiának és az antivirális gyógyszereknek a betegség terápiájában van szerepük.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    Hatékonyságuk alapján közelebbről is megvizsgáltuk az új influenza elleni kezelési és megelőzési módszereket.
    WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró
    Miközben egyre élesebb vita bontakozott ki a H1N1 elleni oltások kapcsán, a vírus ellen bizonyítottan hatásos és – általában – jóval kevesebb kockázattal járó antivirális készítményekről, csak ritkán és keveset hallani. A Webbeteg mindkét, jelenleg elérhető orvosság gyártóját megkereste.
    Független Hírügynökség
    Egy antivirális szer nem előírásszerű alkalmazásával mentették meg egy fiatal rákos és újinfluenzás beteg életét londoni orvosok. Erről pénteken számolt be a Lancet című brit orvosi hetilap.
    Független Hírügynökség
    A 2009-es világjárványt okozó új H1N1-es influenza több esetben okoz súlyos tüdőkárosodást, mint a szezonális influenzák, de jól reagál a vírusellenes gyógyszerekre - állapította meg egy friss amerikai tanulmány.
    MTI
    A H1N1 vírus már ellenáll az egyik ellene javasolt gyógyszernek - közölte honlapján az Egészségügyi Világszervezet. A szer Magyarországon is kapható.
    Független Hírügynökség
    Az új influenzavírus három esetben ellenállónak bizonyult a legmegbízhatóbbnak tartott antivirális gyógyszerre - közölték az Egészségügyi Világszervezet honlapján.
    Független Hírügynökség
    Várhatóan a jövő héttől már kapni lehet a patikákban az új típusú influenza elleni mindkét gyógyszert.