Alvajárás téma

Minden tizedik gyermeket és a felnőttek 1 %-át érinti az alvajárás

Somnocenter

Hőségriadó van, itt vannak a kánikulai éjszakák, amikor sokszor aludni sem tudunk a rekkenő melegtől. Felkelünk, mert megszomjaztunk, hálóruhát váltunk, kinyitjuk az ablakot, elhúzzuk a függönyt, aztán mégis inkább vissza, mert a hold fényét is zavarónak érezzük.

Az alvajárók nem éreznek fájdalmat

WEBBeteg - E. M. M., fordító

A Sleep orvosi szaklapban közölt, alvajárókkal készült tanulmány érdekes ellentmondást fedezett fel: bár az alvajáróknál ébrenlét alatt fokozott a fejfájás és migrén kockázata, valószínű, hogy alvajárás közben semmilyen fájdalmat nem éreznek, még akkor sem, ha megsérülnek.

Felébresszük-e az alvajárót?

Orvoskeresek.hu

Ijesztő érzés, ha az éjszaka közepén egy öntudatlan állapotban járkáló családtag motoszkálása ébreszt álmunkból. Alvajárás gyermek- és felnőttkorban egyaránt jelentkezhet, a népesség 5-10 százaléka is érintett lehet.

Az alvásmegvonás alvajárásra hajlamosít

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Az alvajáróknak nagy szükségük van a megfelelő mennyiségű alvásra, mivel a legújabb kutatások szerint, ha nem alusszák ki magukat eléggé, sokkal nagyobb a valószínűsége az alvajárásnak.A kísérletet Kanadában végezték 40 alvajáró közreműködésével.

Alvajárás: kiabáltam, szétszedtem a TV-t... - Az orvos válaszol

WEBBeteg

18 éves vagyok, régóta alvajáró. Mostanában azonban egyre furcsább dolgokat csinálok, álmomban szétszedtem a tévénket, elárasztottam a lakást vízzel. Gyógyítható ez a betegség? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Az alvajárás okai

MTI

Egy négygenerációs család génjeinek vizsgálatakor az derült ki, hogy az alvajáró családtagok mindegyikénél megtalálható egy hibás szakasz a 20-as kromoszómán - idézte amerikai kutatók tanulmányát kedden a BBC hírportálja.

Kezelhető a narkolepszia?

MTI

Az immunoglobulinnal történt kezelés - melyet gyakran alkalmaznak az idegrendszer autoimmun betegségeinél - rendkívüli eredményeket mutatott. A közlemény szerint az alvászavar a legtöbb páciensnél eltűnt, akiket az első tünetek megjelenését követően rövid időn belül kezeltek.

mitől lehet?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

T. Doktor úr / Doktornő! próbálok rövid lenni: az elmúlt 3 évben elég húzós időszakon mentem keresztül, távkapcsolatban éltem, a partnerem sem passzolt hozzám, megsínylette a gyomrom (stressz) és kicsit a lelkem is az egészet, de ettől függetl

Alvajárás

Orvos valaszol - Dr. Diószegi Judit

A barátnőm nevében irok, aki amiota összejöttünk szokott álmában tevékenykedni, de mostanában egyre jobban aggódok miatta, mert egyre merészebb dolgokat csinál. Mi okozhatja ezt? Kihez lehet fordulni ilyen problémáva? Van-e gyógymód rá (nem gyógysz

Hogy kell kezelni az alvajárást?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

18 éves vagyok és évek óta alvajárásban szenvedek. Eddig nem volt semmi komolyabb csak felkeltem sétáltam egy kört a lakásban és utána gond nélkül lefeküdtem, vagy beszéltem valakivel és lefeküdtem, egyszer pedig álmomban elkezdtem kiabálni felvertem