A párom nem kívánja az együttlétet, miért? - Az orvos válaszol

Szerző: WEBBeteg

"Azt szeretném tudni, hogy milyen betegségek okozhatják a teljes szexuális elutasítást egy 36 éves fiatal férfi részéről." - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt Doktornő!

Azt szeretném tudni, hogy milyen betegségek okozhatják a teljes szexuális elutasítást egy 36 éves fiatal férfi részéről. Ez azt jelenti,hogy puszi, ölelés sincs, csak gondoskodó szeretet. Párkapcsolatunk hat éve tart és körülbelül két éve vannak problémáink. Sokáig bíztam benne, hogy ez csak átmeneti gond. Jelenleg már több hónapja semmi nincs köztünk és erről beszélni vele teljesen lehetetlen.
Elutasító és szégyelli a gondot. Így viszont én nem tudok neki segíteni bármennyire is szeretem. Időröl időre újabb kifogásokkal áll elő. Januárban elment ugyan vizsgálatra, de ott semmi problémát nem találtak.
Sajnos kevés az ismeretem ahhoz hogy átlássam miről is van szó. Mivel nem lehet ez beszédtéma őmiatta, ezért mindketten befeléfordultunk és lassanként tönkremegy a kapcsolatunk. Nem tudom mi lehet amit ennyire szégyell és azt sem hogy, hogyan segíthetnék neki és magunknak.

Kedves Kérdező!

A teljes elutasítást okozhatja a titkolt-szégyelt impotencia, a nehezen tűrhető fájdalom, a külső kapcsolat, a partner iránt megszűnt szexuális vágy és még sok más is.

Az átlátás inkább belátás kell, hogy legyen: a feleség segítsége most nem kívánatos, ezt egyedül vagy négyszemközt a szakemberrel kell megoldania, azaz a szexet illetően a személyes szabadságnak fontosabb szerep jut, mint a szerető gondoskodásnak.

Reméljük, hogy a nehezen elviselhető feleségi türelem megéri majd a fáradságot és sikerül megoldani a bajt.

Addig fontos, hogy ne legyen pánik, helyette inkább a saját személyes szféráját lehet rendeznie a feleségnek is, jól kihasználva ezt a helyzetet az értékes jövő érdekében.

(WEBBeteg - Dr. Tóth Emese, szexológus)

Hozzászólások (7)

Cikkajánló

MR-vizsgálat MR-vizsgálat

Mit lehet vizsgálni MR segítségével? Hogyan kell felkészülni a vizsgálatra?

Teltház van a gyermekpszichiátrián...

Teltházzal működik a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia. Idén a 2019-es, vagyis COVID előtti őszi időszakhoz...

Hogyan előzhetjük meg az...

Az önismeret, a tudatos jelenlét mellett az egyik legfontosabb a megelőzésben az öngondoskodás és az önegyüttérzés. Az önmagunkkal kapcsolatos...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.