• "A párom nem kívánja az együttlétet, miért?" - Az orvos válaszol

    Szerző: WEBBeteg

    "Azt szeretném tudni, hogy milyen betegségek okozhatják a teljes szexuális elutasítást egy 36 éves fiatal férfi részéről." - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

      Tisztelt Doktornő!


    Azt szeretném tudni, hogy milyen betegségek okozhatják a teljes szexuális elutasítást egy 36 éves fiatal férfi részéről. Ez azt jelenti,hogy puszi, ölelés sincs, csak gondoskodó szeretet. Párkapcsolatunk hat éve tart és körülbelül két éve vannak problémáink. Sokáig bíztam benne, hogy ez csak átmeneti gond. Jelenleg már több hónapja semmi nincs köztünk és erről beszélni vele teljesen lehetetlen.
    Elutasító és szégyelli a gondot. Így viszont én nem tudok neki segíteni bármennyire is szeretem. Időröl időre újabb kifogásokkal áll elő. Januárban elment ugyan vizsgálatra, de ott semmi problémát nem találtak.
    Sajnos kevés az ismeretem ahhoz hogy átlássam miről is van szó. Mivel nem lehet ez beszédtéma őmiatta, ezért mindketten befeléfordultunk és lassanként tönkremegy a kapcsolatunk. Nem tudom mi lehet amit ennyire szégyell és azt sem hogy, hogyan segíthetnék neki és magunknak.

    Kedves Kérdező!

    A teljes elutasítást okozhatja a titkolt-szégyelt impotencia, a nehezen tűrhető fájdalom, a külső kapcsolat, a partner iránt megszűnt szexuális vágy és még sok más is.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt!

    Az átlátás inkább belátás kell, hogy legyen: a feleség segítsége most nem kívánatos, ezt egyedül vagy négyszemközt a szakemberrel kell megoldania, azaz a szexet illetően a személyes szabadságnak fontosabb szerep jut, mint a szerető gondoskodásnak.

    Reméljük, hogy a nehezen elviselhető feleségi türelem megéri majd a fáradságot és sikerül megoldani a bajt.

    Addig fontos, hogy ne legyen pánik, helyette inkább a saját személyes szféráját lehet rendeznie a feleségnek is, jól kihasználva ezt a helyzetet az értékes jövő érdekében.

    (WEBBeteg - Dr. Tóth Emese, szexológus)

    Legutóbb frissült: 2011.04.02 02:54
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Merevedési zavar: a leggyakoribb tévhitek

    A mindennapi gyakorlatban nagyon gyakran előfordul, hogy a potenciazavar jelentkezésekor a férfiak bezárkóznak. Az első jeleket többnyire mellékesen kezelik, majd önmagukban, illetve a párkapcsolatban kezdik keresni a problémát.

    HPV-elleni védőoltás: igen, fiúknak is!

    Nemtől függetlenül 12 éves kortól egészen 65 éves korig javasoljuk a HPV-oltást. Egyre többen igénylik, bár nem minden szülő veszi igénybe térítésmentesen lány gyermekük számára az oltást. Dr. Hernádi Balázst, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyászát kérdeztük.

    Intim probléma: szex és bélgáz

    Találkozott egy nagyszerű férfival, már több mint egy hónapja együtt járnak, és túl van élete legjobb randiján. Pontosan tudja, hogy az este következő lépése az első együtt töltött éjszaka lesz, ám van egy óriási gondja - a vacsora a gyomrában. Felmerül a kérdés, hogyan kezelje az intim együttlétet, ha puffad és túl sok bélgázt termel.

    Az életkorral valóban csökken a párok nemi vágya?

    Kinek ne jutna eszébe intim gondolatai közt, hogy az életkorral, a változókor felé haladva csökkenhet a libidója, azaz a nemi vágya? Előfordul, hogy sokan nem is gondolkodnak ezen, egyszerűen csak megélik, hogy a szexuális igényük jelentősen csökkent, vagy megszűnt létezni.

    A korai magömlés lehetséges okai

    Mit lehet tenni korai magömlés ellen? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Tények és tévhitek a cukorbetegséggel kapcsolatos szexuális problémákról

    A cukorbetegség gyakori szövődményének számító, igen sokféle formában jelentkező szexuális problémák, zavarok relatíve kevesek előtt ismertek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.