Dr. Nagykálnai Tamás

Szerző: WEBBeteg

Dr. Nagykálnai Tamás, onkológus szakértő bemutatkozása, szakmai önéletrajza a WEBBeteg egészségportálon.

Dr. Nagykálnai
Tamás

Budapesten születtem 1942. december 3-án, édesapám körzeti orvos volt a Terézvárosban. Budapesten a Madách Gimnáziumban végeztem, majd a Pécsi Orvostudományi Egyetemre nyertem felvételt. Itt négy és fél évig tanultam Lissák, Szentágothay, Halász, Lestyán, Donhoffer, Romhányi, Kerpel-Fronius, Méhes, stb. professzorok alatt, majd a Budapesti Orvostudományi Egyetemen fejeztem be tanulmányaimat általános orvosként (med. univ.) 1966-ban.

1968-ban kerültem a budapesti Uzsoki utcai Kórházba dr. Vándor Ferenc professzor keze alá, a Sugárterápiás Osztályra. Itt az évek multával onkoradiológusi (sugárterápiás), majd klinikai onkológusi (daganatos betegségek gyógyszeres kezelése) szakképesítést nyertem.

1973-ban a berlin-buchi Robert Röslle Klinikán, 1981-ben a stockholmi Karolinska Kórház Radiumhemmet osztályán, majd 1984-ben az Egyesült Államokban a Yale Egyetemen, valamint a houstoni MD Anderson Rákközpontban tettem több hónapos szakmai tanulmányutakat. Vándor Professzor 1978-ban bekövetkezett váratlan halála után dr. Németh György Professzor vette át az Uzsoki Kórház Onkoradiológiai Osztályának vezetését egészen 1992-es távozásáig, amikor az Országos Onkológiai Intézet sugárterápiájának vezetését vette át.

Ez alatt a 14 év alatt Németh Prof. hosszas heidelbergi tanulmányútjai alatt megbízott osztályvezetőként vezettem az Uzsoki Kórház Onkoradiológiai osztályát. 1992-től újabb 15 évig (2007-ben bekövetkezett nyugdíjba vonulásomig) ugyanitt dolgoztam beosztott főorvosként.
Harmincra tehető azoknak a nemzetközi klinikai vizsgálatoknak a száma, melyekben vizsgálóként (investigator), vagy társ-vizsgálóként (co-investigator) részt vettem.

Egy nagy nemzetközi vizsgálatban (PANDORA) vezető vizsgálóként (principal investigator) szerepeltem nyugdíjazásomig. Az onkológiai szakterület egyik eddigi legnagyobb - angliai központú - nemzetközi klinikai vizsgálatában (ATAC) a Steering Committe (Kormányzó Bizottság) tagja vagyok ma is, és változatlanul részt veszek az onkológiával foglalkozó nagy külföldi gyógyszergyárak hazai képviseleteinek tanácsadó testületeiben.

Csaknem 40 évet töltöttem az Uzsoki utcai Kórház Onkoradiológiai Osztályán a daganatos betegek kezelésével, ez alatt az idő alatt rengeteg előadást, számos tudományos közleményt, könyvfejezetet írtam, majd később több könyvet írtam az onkológia (emlőrák) témakörében.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Zenei fesztiválok veszélyei Zenei fesztiválok veszélyei

Bizonyos szabályok betartásával elkerülhetőek a kellemetlenségek.

Majomhimlő Majomhimlő

Megfertőződött majomhimlővel egy négyéves kislány Németországban.

Gyógynövényekkel a szoptatásért

A leghagyományosabb gyógynövénykészítmények, a teák között is találhatunk olyanokat, amelyek létjogosultsága nem vonható kétségbe. Ilyen a...

Augusztus 1-je az anyatejes táplálás...

Az első gyermek megszületésekor a sikeres szoptatás nem mindig egy magától értetődő folyamat, sok édesanya megküzd azért, hogy babáját minél...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.