• Hihetetlenül alacsony a vérnyomása - mégis életben van!

    Szerző: MTI

    Szinte "vérnyomásmentes" emberek is élnek közöttünk: az orosz Vlagyimir Kormarovnak már 13 éve álló testhelyzetben nem tapintható a pulzusa és legfeljebb 20/0 a vérnyomása. Az orvosok csak széttárják a karjukat, mondván: még egy halottnál is többet mérnek.

     Az 57 éves tveri férfinak fekve 60/30 a vérnyomása, ülve 40/10, de néha fekvő helyzetben is csak 50/20, ilyenkor meg kell innia vagy két liter teát, hogy egyáltalán gondolkodni tudjon. Ha feláll, 5-7 másodperc múlva eszméletét veszti.

    Hirdetés

    Volt rá példa, hogy nem vették fel a kórházba, hanem egyenesen a halottasházba akarták küldeni. Pedig az alacsony vérnyomástól eltekintve teljesen egészséges minden szerve, ebből következőn a szíve is.

      Krónikus alacsony vérnyomás

    a krónikus (idült) alacsony vérnyomás (hypotonia) is kórállapotok előidézője lehet, leginkább az agyi teljesítmény csökkenése, a motiváció szegénysége és a gondolkodás lassúsága miatt.
    Krónikus alacsony vérnyomás>>

    Ha teát akar főzni, jól felkészül arra, hogy kimenjen a konyhába, ahol négykézlábra áll, a fejét lehajtja, négykézláb enged vizet az edénybe, így gyújtja meg a gázt, majd még egy kis pihenés után feláll és fut vissza az ágyra. Főleg zacskós levesekből táplálkozik. Haját édesanyja nyírja öt perc alatt, mert annyit bír ki ülve.

    Az olvasást már elunta. Az utcára sem tud kinézni az ablakon, mert mire odaér, már el is veszti az eszméletét. Néhány barát látogatja, meg a szomszéd, akikkel sokat sakkozik. Hogy hányszor sikerül nyernie, és hogy hány hektó tea kell egy-egy elgondolkodtatóbb partihoz, ha arra nem tért ki a férfiról beszámoló Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap.

    Az újság adatai szerint Oroszországban mintegy 15 ilyen esetet tartanak számon. A lap által megkérdezett szakértő szerint az elváltozás lényege, hogy hiányzik az érrendszer tónusa, vagyis az erek önszabályozó mechanizmusa.

    Ezt okozhatja fertőzés - egyszerű influenza is -, pancsolt szeszesitaltól kapott mérgezés, vagy akár lelki sokk, de több más tényező is, és a vegetatív idegrendszer "meghibásodásai" visszafordíthatatlanok. Az illető szerint azonban a beteg életminőségét valamennyire lehet javítani vérnyomást növelő gyógyszeres kezeléssel.

     Orvosi érdekességek

    (MTI)

    Módosítva: 2009.08.23 23:15, Megjelenés: 2009.08.23 23:15
   • Cikkajánló

    Menstruáció előtti gondok

    Menstruáció előtti gondok

    Szponzorált tartalom

    A PMS tüneteit utáljuk és gyötrőnek érezzük. Segíthet a barátcserje. (x)

    PMS

    PMS

    WEBBeteg - Szponzorált tartalom

    Ötféle alaptípust lehet megkülönböztetni. Te melyikbe tartozol? Teszteld magad!

    A láz öt különböző típusa és a velük összefüggésbe hozható betegségek

    Valahányszor az ember úgy érzi, hogy a testhőmérséklete emelkedni kezd, elővesz egy lázmérőt, hogy megnézze, mit is érez. Ha az eredmény 37,5 Celsius-fok vagy ennél magasabb érték, akkor az illető lefekszik, jeges borogatást helyez a homlokára és gyógyszert vesz be a láz csillapítására.

    A tartós alváshiány komoly betegségeket okozhat

    Tapasztalták-e már, hogy ha egy-két napig álmatlanul forgolódnak, s csak pár órát alszanak éjjel, akkor a közérzetük, a hangulatuk nappal szinte elviselhetetlen? Nehezíti a kialvatlansággal terhelt napokat, ha gyötrő fejfájással, szédüléssel, koncentrációzavarral, hányingerrel társul a közérzetük. Ilyenkor a pirulák sem segítenek, csakis az alvás, a pihenés, az agysejtek regenerálódása. Figyelemért, egyenesen orvosi tanácsért kiált, ha valaki napokon át vagy annál hosszabb ideig sem képes pihentetően aludni, s ezzel párhuzamosan romlik az egészségi állapota is.

    Hormonális betegségek is okozhatnak alacsony vérnyomást

    A legtöbben csak legyintenek, ha a közelükben valaki a túl alacsony vérnyomásáról panaszkodik. Tény, hogy így lényegesen kisebb például a stroke kockázata, azonban a kellemetlenségek mellett - szédülés, álmosság - az alacsony vérnyomás is komoly betegségekkel járhat.

    Alacsony vérnyomás: mivel jár és kell-e kezelni?

    Bár legtöbbször a magas vérnyomásról hallunk, a krónikus alacsony vérnyomás (hipotónia) is számos szövődmény előidézője lehet. Nem ritka állapot, leginkább fiatal nők körében fordul elő.

    Szédülés felálláskor - Az ortosztatikus hipotónia

    Sokak számára ismerős lehet az érzés, amikor egy székből vagy ágyból történő felkelés hatására hirtelen elsötétül a világ, amit legtöbbször szédülés kísér. Ez az állapot az úgynevezett ortosztatikus hipotónia, amely során az agyi (és egyéb) szervek keringési elégtelensége alakul ki a hirtelen vérnyomásesés következtében.

    A terhességi alacsony vérnyomás okai és kezelése

    A terhességi alacsony vérnyomás normális jelenség. A hormonok ingadozása és a keringési változások gyakran csökkentik a vérnyomást, különösen a terhesség első és második trimeszterében.

    Alacsony vérnyomás - Mi az igazság?

    Jól ismeretes a klinikai gyakorlatból, hogy a betegek általában túlértékelik az alacsony vérnyomás jelentőségét, önálló betegségnek gondolva. Tévhit azonban, hogy az alacsony vérnyomás öl. Tisztázzuk a félreértéseket!

    Alacsony vérnyomás: Kinél fordulhat elő?

    Az alacsony vérnyomás nagyon gyakori a népesség körében. A vérnyomás a nap folyamán ingadozhat is, többször elérve az alacsonynak számító értékeket. Másoknak az átlag vérnyomásértéke alacsony.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA