Önkéntesként Afrikában

Szerző: ildiko

A BLOG LEÍRÁSA

A blog egy afrikai önkéntességre vállalkozó magyar pár munkáját, mindennapjait írja le. A naplót Ungvári Ildikó írta Malawiból, a bejegyzéseket időrendben, fél év távlatából közöljük.

Látogatás: 52041 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Adomány az árváknak

2009.08.10.

December 10-11

 

A reggeli 5-ös zenés ébresztő kifejezetten rosszul esett, de összeszedtem magam mert Priscillával terveztünk árváknak adományt szétosztani. Ő Brazíliából kapott pólókat, sapkákat illetve itt fundraisingelt noteszeket, és ezeket kapja meg néhány lurkó az egyik field árvái közül. Reggel összefutottam Sillével, aki már a második projektjét tölti önkéntesként, (először Indiában volt) tanárként, és most elméletileg kiránduló és országnéző héten kellene lennie az osztályával, de valaki megbetegedett és ővele visszajött egy éjszakára. Ő mesélte hogy abban a faluban, melynek az iskolájában alszanak, azt tapasztalták hogy senki nem főz, nincs sehol, még egyetlen füstjel se, ami jelezné hogy készül a nsima. Mikor megtudakolták hogy miért van ez, azt a választ kapták hogy nincs mit megfőzni?Így gondolom marad a mangó egyetlen táplálékként?Szörnyen bűnösnek tudom magam érezni ezekben a percekben, az ételért amit megeszek, a ?luxuskenőcsökért? amiket magamra kenek, a képekért a falunkon és nem utolsósorban a bugyuta panaszaimért...

Emberek, komposztáljatok!

2009.08.08.

December 9

 

Kedden Viktor elment meglátogatni egy méhész telepet, aminek a beindításával jelenleg egy másik DI foglalkozik, és ha majd működik, jó kis bevételi forrás lehet a fenttartóinak. Miután ő befejezi itt a projektjét, valószínű Viktor fogja átvenni tőle a koordináló szerepet.

Majdnem találka a magyar kolbásszal

2009.08.03.

December 6-8

Szombat reggel részt vettem a patrolom heti meetingjén, gondolva hogy majd biztos okosabb leszek utána, de természetesen most is az volt az érzésem hogy nálunk ezeket a meetingeket fél óra alatt lerendeznénk, itt meg tök üres fejjel távoztam 3 és fél óra után. De nem gond, ezek az idők tökéletesen megfelelnek a terveim szövögetéséhez, illetve nekem sem árt ha jobban megismerem a 6 kis kulcsemberemet, és persze a vezetőség jelenlétében ők is összekapják kicsit magukat. És mi több, bearanyozva a reggelemet még arra is megkértek, hogy a szokásos meeting-nyitó és záró imát ma mondjam én?J

Bevásárlókörút-egy falat Európa

2009.07.29.

December 5

 

Reggel a 7 órás lunzui transzporttal útrakeltünk Viktorral élelem után nézni, szóval beminibuszoztunk Lunzutól Blantyre-ig, mert csak ott lehet normálisan vásárolgatni, no meg internetezni, mivel a TTC-ben nincsen használható net.

Hamuban és nyárson

2009.07.19.

December 4

 

Ma reggel is elmentünk a wardroomba, mert a patrolunk látogatót várt, és ahogy ez lenni szokott, ezt is lázas készülődés kell hogy megelőzze. Folyt is nagyban a sepregetés, a füzetek tologatása az asztalon jobbról balra, a székek tökéletes kompozíciójának megalkotása, de a látogató csak nem érkezett?

Reggie reggelire

2009.07.19.

December 2

 

 

A leghosszabb hétvége (2)

2009.07.12.
November 30

A leghosszabb hétvége (1)

2009.07.05.
November 29 - December 1

Színház az egész világ

2009.06.30.
November 26-27

HIV-vel - lélekkel

2009.06.27.
November 24-25