Koszorús erek ballontágítása vagy bypass műtét

Várom azok véleményét hogy milyen volt, akik már átestek rajta.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Kis segítség

Hozzászóló: Dr. Jóna Angelika, 2008-04-23 10:16
Kedves fórumozók! Az hogy melyik éren van a szűkület, és annak mértéke,illetve az egyéb betegségek(magasvérnyomás, cukorbetegség) jelenléte szabja meg, hogy melyik eljárással jár jobban a beteg.A ballontágítás és sztent behelyezés nincs olyan hosszú hatású, mint a bypass, többször kell ismételni és az erek is tönkremennek.A műtéti megoldás sokkal nagyobb beavatkozás,de idegen anyagot nem juttat a szervezetbe, és a későbbiekben nem kell drága véralvadásgátlókat szedni, jobb életminőséget biztosít.

Szerintem ballon.

Hozzászóló: robi, 2008-03-07 09:53
Sziasztok, a nagybátyjámnál ballon tágításos módszert végezték, nem kellett sokat a kórházban feküdnie és most jól érzi magát gyorsan felépült bár a beavatkozás után az 1-2 napos fekvés az hosszú volt azt mondja.

Engem is érdekel

Hozzászóló: packer, 2008-02-26 00:09
Az édesapám szintén ez előtt a probléma előtt áll, ezért a válasz engem is érdekelne.

Mire jusson a választás?

Hozzászóló: tomi, 2008-02-16 23:50
Sziasztok, véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi olyan betegektől, vagy hozzátartozóktól akik már döntöttek. A problémám az, hogy édesapámnak elmeszesedtek a koszorús erei, és nem tudjuk hogy mit válasszunk, ballontágítást, vagy a koszorús erek cseréit (ún. bypass műtétet), mert azt hallottuk, illetve olvasgattuk, hogy a ballontágítás csak egy ideig jó hatású.