Az első szuritól a punkcióig

Blog: Lombikbébi program - még mindig várjuk a kis csodát - Szerző: kota24

2009. január 5-én végre megjött. A lombikos menzesz számításánál, ha 12 óráig jön meg akkor az az 1.nap, ha 12 óra után akkor a következő nap az első. Nekem ez január 6-a volt. Alig vártam, hogy beadhassam az 1. szurit! Az 1.nap csak az úgynevezett Decapeptyl nevezetű injekciót kellett adni, ami megakadályozza a túlstimulációt.

A túlstimuláció a hormonkezelés rettegett szövődménye, megnőnek a petefészkek, súlyos esetben akár csecsemőfejnyire is, és folyadék lép ki a hasüregbe és mellüregbe. Ez már kórházi kezelést igényel. Amivel mi ennek megelőzését sgíteni, tudjuk, az az, hogy megiszunk napi 3-4 liter folyadékot és rengeteg fehérjét eszünk. Én így is tettem, a túró már a fülemen is folyt...

A 2.naptól már kaptam a Gonal F-et is a hasamba. A férjem szurkált, én nem igazán szerettem magamnak csinálni. Esti romantikus program keretében egyik szuri egyik oldalra, a másik a másikra. És a rengeteg gyógyszer amit még emellett szedni kellett. Közben küzdöttem, mert fájt a hasam, sajnos a műtét óta ez a ciklusom 10-11.napjáig ez így van, biztosan az összenövések miatt, fájdalomcsillapítót kell szednem. Most is fájt és minden rezdülésre figyeltem, hogy nincs e megint baj odabent. Az 5.napon reggel vérvételre kellett menni, hogy megnézzék a szervezetem reakcióját a hormonra. Minden nap volt miért izgulni. Megfelelően reagálok a hormonra, nincs a túlstimuláció, nem alakul e ki megint valami gyulladás. Ez mind a kezelés leállítását vonja maga után.

A z 5.napi eredmények rendben, egy nappal és egy akadállyal közelebb vagyunk. Legközelebb a 7.napon kell vérvétel és akkor már Uh is készül. Újabb izgalmas nap, ráadásul folyton figyeltem, hogy nem lázasodok e be. Az izgalmak fokozása végett reggel vérvétel, aminek az eredményét a délutáni megbeszélésen közölték. A 7.napon (hétfői nap) is minden ok, a jobb petefészekben 5 tüsző, ami nem a legtöbb de jó!!! És... pénteken már leszívás (punkció). Huh, erre nem számítottam, már pénteken??? Én gondoltam hétfőre mondjuk. De lagalább nem tudok tovább agyalni!!! Még egyutolsó izgalom a tüszőrepesztő szuri szerdán 23 órakor, amivel aznap már 3-ra emelkedett szúrkálások száma. Izgalmas, hogy nehogy rosszul adjuk be és valami ne legyen jó...

Péntek reggel 8 óra, hálóinggel (amit nem kis utánajárás árán beszereztem már január első napjaiban), köntössel, papuccsal felszerelve megjelentünk. Még nem volt 8 óra, kint várakoztunk, amíg ki nem nyitották az ajtót, nem kevés párral egyetemben. Kinyílt az ajtó, mi beözönlöttünk, leadtuk a már előre kitöltött, aláírt és tanúkkal igazolt papírokat. Ezekben az altatással kapcsolatos kérdéseket kellett megválaszolni, beírni, hogy hány babókát szeretnénk visszakapni (max.3-at lehet kérni), ha marad 3-nál több babó, azokat szeretnénk e fagyasztatni. Nehéz döntések voltak. Kérjük mind a 3-at(bár lenne annyi) és persze a fagyasztást is. Ezt követően elbúcsúztunk a férjemmel és én bementem a műtő előtti örzőbe ő pedig várakozott a folyosón.

Bent átöltöztünk hálóingbe, kaptunk cuki sapkát és lábzsákot és egy-egy lepedőt. Leültünk a kényelmes bőr fotelekbe és várakoztunk. Elég sokan voltunk, ha jól emlékszem 7-en. Bement az első lány és 10 perc múlva már tolták is ki. Hűha ez aztán gyorsan megy. Aztán a következő és a következő. Végre én voltam a soros. Bementem, felfeküdtem, még húztak a lábamra egy-egy térdig érő lábzsákot és míg jött a doktor betakartak, hogy ne legyen kint mindenem. Betettek egy branült és bekötötték az infúziót, miközben végig beszélgettek velem. Én kivételes voltam, a korábbi attrakcióm miatt extra adag antibiotikumot is kaptam. Aztán elhangzott, hogy szép álmokat és már csak arra emlékszem, hogy kint fekszem az örzőben. Negyedóránként vérnyomásmérés és mosolyogva kérdezgetnek, hogy hogyan érzi magát az ember. Amikor a nő felfekszik a műtőasztalra, kint a férfit beszólítják és az idő alatt kell a mintát leadni, míg a petesejteket leszívják.

1 óra fekvés után, 1 órát a szuper kényelmes bőr fotelban kellett ücsörögni, repült az idő a megfelelő szakirodalom (Nők lapja) olvasgatásával. 2 óra elteltével már újra a férjecskémmel lehettem. Kint várakoztunk, hogy behívjon minket a doktor és elmondja a további teendőket. Sajnos az 5 tüszőből csak 3 sejtet sikerült leszívni, nem valami sok, de hátha elég lesz. Hogyan szedjük a gyógyszereket és miket? Holnap reggel telefonálnak, hogy mi van a sejtekkel... Nagyon izgi!!!