Ami eddig történt II.- Inszemináció

Blog: Lombikbébi program - még mindig várjuk a kis csodát - Szerző: kota24

Nos, segíteni elvileg mindenen lehet. A mi problémánkon az úgynevezett inszemináció módszerével lehet segíteni. A beavatkozás lényege, hogy egy vékony katéter segítségével az előkezelt spermiumokat a hüvelyen és méhnyakon keresztül feljuttatják a méh üregébe, kikerülve azt a védelmi rendszert amit a méhnyakban lévő nyákdugó jelent.

A kezelés része, hogy hormon tablettával és injekcióval elérik,hogy több petesejt érjen meg, és így nagyobb az esély hogy sikerrel járunk. A ciklus 3. napján hormonvizsgálat történik. Megnézik a TSH-t, hogy a pajzsmirigy rendben működik e, az ösztrogén szintet (E2), az FSH és LH szintet és a prolaktint (PRL). Ha minden ok, kezdhetünk. Izgalmas volt az a pár óra amíg elkészültek az eredmények. De minden jó, mehet a dolog. Felírták a gyógyszereket, amiket a menzesz 3.napján kell kezdeni. A régi ismerős Clostilbegytet a 3-8.nap között kellett szedni, majd a 8.naptól a Gonal F nevezetű injekciót kellett mindennap a hasamba bőr alá szúrni. Hát mit mondjak nagy élmény volt, de a cél érdekében bármit. Szerencsére az előkészületek simán mentek, ráadásul egy olaszországi nyaralás is segített a kikapcsolódásban. A 12.napon készült egy Uh, 4 tüsző van, nagyon jó, 15.napig érleljük őket és 15.napon inszemináció. Előtte 2 nappal 19 órakor be kellett adni a tüszőrepesztő injekciót, ami után 36 órával csinálják az inszeminációt.

Végre eljött a várva várt nap. Reggel kellett mennünk és egy elképesztően lepukkant helységben kellett mintát produkálni, ahol az embernek leginkább a gyomra fordul fel. Hát igen ez a magyar egészségügy... De ezt sem vettük fel, csak sikerüljön. A minta tisztítása után 12 órára kellett mennem, hogy elinduljon a vadregényes kaland. Nagyjából annyi volt az egész, mint egy sima nőgyógyászati vizsgálat, nem éreztem semmi mást. Utána negyed órát kellett feküdni, és már mehettem is haza. Mivel nem durrant ki a 4 tüszőből csak 2, ezért másnapra még egy beavatkozást tartottak szükségesnek. De szerencsére a doktorúr volt olyan kedves és elintézte nekünk, hogy másnap reggel már otthonról vihetjük a mintát. De 20 perc alatt érjünk be vele és bugyoláljuk be vattába és alufóliába. Így is történt és délben megtörtént a reinszemináció is. Most pedig jöhetett a reményekkel tele 2 hét várakozás...