Ami eddig történt I.- rögös út a lombik programig

Blog: Lombikbébi program - még mindig várjuk a kis csodát - Szerző: kota24

Minden 2007.nyarán kezdődött. Tanulmányainkat befejeztük és összeházasodtunk. Ekkor fogalmazódott meg bennünk... babát szeretnénk.

A cél érdekében mindent elkövettünk, de hiába. Hónapról hónapra csalódottan vettük tudomásul, hogy hozzánk nem érkezik meg a várva várt csoda! Eleinte legyintettünk... majd a következő hónapban. Aztán elszontyolodtunk, amit a teljes kétségbeesés követett.

Fél év sikertelenség után felkerestem az orvosomat, hogy tud e tanácsot adni, végülis a ciklusom sem teljesen normális, hátha a hormonvizsgálat mutat valamit. És mutatott. Alacsony a progeszteron szintem, ami létfontosságú ahhoz, hogy a babóca be tudjon ágyazódni. Nagyon megörültem, megvan a probléma és könnyen kezelhető egy kis progeszteron kapszulával. Most már hamarosan én is megtapasztalhatom az anyaság csodálatos érzését. A biztonság kedvéért a ciklus első felében egy Clostilbegyt nevezetű gyógyszert is kaptam, hogy ha a peteérés fázisában is van valami gond, azt is orvosoljuk.

Óriási lelkesedéssel és reményekkel tele indultunk neki a következő hónapnak. Most biztosan sikerül. Ciklus 10-11. napján készült Uh, amin több szép, érett petesejtet is láttak. Szuper, akkor próbálkozzunk és a 16.naptól kezdjem el szedni a progeszteron kapszulát. Nos, hát így is történt, de a megszokott menetrend szerint 26.napon rájöttem, hogy ismét kudarc. Na de nem gond, nem sikerülhet azonnal. Az orvosom szerint sem gond, majd a következő... De az sem és utána sem érkezett meg a gólya. Mivel a Clostilbegyt nevezetű gyógyszert csak 3 hónapig lehet folyamatosan szedni most 3 hónap szünet következett. Ezt az időt kihasználtuk arra, hogy utánanézzünk egy kicsit, hogy mi lehet a gond.

A kivizsgálás következő lépcsőjének egyik része a férjem volt. Rá kellett vennem, hogy menjen el egy szakemberhez. Szerencsére a világ legjobb férjét választottam :). Így nem kellett különösebben győzködni. Kértünk időpontot és az izgalommal és a gátlásokkal küszködve várakoztunk. Eljött végre a nap. De még keserűbb "szájízzel" tértünk haza. Sajnos a kedvesem eredményei sem tökéletesek, na de a doki szerint ettől még nyugodtan lehet spontán babánk, sőt egy speciális vitaminnal jobb eredményt érhetünk el. Mikor ez meg volt jöhettem ismét én. Egy úgynevezett postcoitális tesztet (PCT) csináltak,ami úgy zajlott, hogy együttlét után 6 órával megnézték, hogy látható e élő spermium a hüvelyben. Egyszerű vizsgálattal kenetet vettek, majd mikroszkóp alatt megvizsgálták. Gondolom mindenki sejti, hogy mi lett az eredménye. Ez sem jó :( ! Nincs élő spermium, a szervezetem idegenként ismeri fel őket és elpusztítja azokat!!!! Állítólag ez gyakori az olyan pároknál, akik évekig együtt vannak és mikor babát szeretnének abbahagyják a védekezést.

Ekkor szembesültünk először azzal a ténnyel, hogy nem lehet normál úton gyermekünk. Az orvos szerint erre nagyon kicsi az esély mivel ráadásul még a méhem is hátrahajlik. De lehet rajta segíteni....