amyotrophiás lateralsclerosis

Édesanyám 4 éve ebben a betegségben halt meg sajnos igen nehezen ismerték fel jó egy év mulva a neurologus szakorvos diagnoziálta nála addigra már a bal keze teljesen elsorvadt és már csak segítséggel tudott létezni.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

als-betegség

Hozzászóló: toronyi, 2008-09-23 17:26
Édesanyám 4 éve ebben a betegségben halt meg sajnos igen nehezen ismerték fel jó egy év mulva a neurologus szakorvos diagnoziálta nála addigra már a bal keze teljesen elsorvadt és már csak segítségel tudott létezni.Nem kivánom senkinek sem,tudata teljesen tiszta volt az utolsó percig,de a teste teljesen levolt bénulva,nem tudott nyelni állandoan fulladt,de már gépi lélegeztetőre nem volt szükség,mert egy tüdőembolia közbejött.Ez a betegség nagy lelkierőt követel a betegtől és a hozzátartozójától napról napra romlik a beteg állapota fizikailag és a tudata teljesen tiszta marad és tudatában van,hogy nem javul és romlik a helyzete,és a hozzátartozó pedig magatehetetlen nem tud rajta ténylegesen segítenni és teljesen kimerül,állandó stressz helyzet miatt. Csak a türelem segít ennek a betegség elviselésében mind két részről.Nem kivánom senkinek és az orvostudomány gyermek cipőben jár még ez betegség gyógyításában illetve felismeretében.