Gyors és finom receptek

Ide olyan recepteket írjatok, amiket gyorsan és lehetőleg egyszerűen el lehet készíteni. És csak laikusan, mert sok embernek a szakácskönyvekbe leírt receptek a kvantumfizikánál is nehezebben érthetőek meg :)

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Diétás heti ötletek

Hozzászóló: afeher, 2018-01-24 13:18
Sziasztok! Ha valaki szeretne diétás heti menühöz ötleteket akkor van az intimflora.hu nevű oldalon egy étrend candida diétához című ajánló nagyon jó ötletek vannak. pl: Reggeli: rántotta egy szelet teljeskiőrlésű kenyérrel, Hamlettel vagy Abonettel Tízórai: párolt cékla mozarellával Ebéd: grillezett csirke salátával (salátára szósznak natúr joghurt zöldfűszerrel vagy fokhagymával) Uzsonna: zöldalma Vacsora: sárgarépa saláta magvakkal

Anyának lenni jó

Hozzászóló: afeher, 2017-12-21 10:05
Sziasztok! Van egy facebookos oldal az Anyának lenni jó! Nagyon jó cikkek vannak fent, és sok gyerekneveléssel kapcsolatos vicces vagy elgondolkodtató írás és videó. Várlak titeket ott!

cukorbeteg diéta

Hozzászóló: sziraky, 2017-11-28 11:12
Egyél finomat diétásan! Sajnos Akku-Chekkel kell mérnem a vércukromat, ezért fontos az étkezés. Már tudom, hogy lehet enni töltöttkáposztát is! Itt egy recept, nézd meg! http://www.vercukormeres.hu/receptek/?url=toltott_kaposzta_pulykahussal_barnarizzsel Tegnap csináltam meg! Próbáljátok ki.

Mexikói császártészta

Hozzászóló: MakovinszkyRoland, 2014-10-31 16:53
Ez kell hozzá: 500g SPAGETTI tészta, 250g mexikói szósz és egy kis idő. A mexikói császártészta azért kapta tőlem a megtiszteltető császár utólagos rangemelést, mert annak ellenére hogy milyen olcsón elkészíthető, annak ellenére brutálisan finom és nagyon laktató, még nekem is pedig én a 120-at is megütöm. Ráadásul 20 perc alatt elkészül és nem kell vele pepecselni. Először is a tésztát főzzük meg. Forró vízbe rakjuk a tésztát és kevergessük ameddig fő, mert a tészták kedvenc szokása hogy összetapadnak mint az egypetéjű ikrek. Aztán meg műtétileg utólagosan a villával eltávolítani, na :) Nagyon fontos hogy csak spagetti tésztát használjunk ehhez. Az mindegy hogy mennyi tojásos meg egyebek vannak benne, csak spagetti legyen. Még mielőtt elkezdenéd főzni a tésztát, az előtt három részre törd hogy könnyeben lehessen elfogyasztani. A japánok beteges módon nem törik el a tésztát, és ezért jó sokáig eltart a rágcsálása, főleg az evőpálcikákkal :D A forró vízbe rakjál egyébként egy kis kanál olajat és sót és így ezzel főzd 20 percig. Ha elkészült a tészta akkor csurgasd le egy szűrűben és rakd vissza az edénybe és már mehet is rá a szósz! Utána az egyetlen dolog hogy pusztítsd el a fazék tartalmát c:

Rántott sajt főt rizzsel és mustárral

Hozzászóló: MakovinszkyRoland, 2014-10-30 02:15
Ez kell hozzá: fél kiló trappista sajt, 125g rizs, 1 tojás, tej, liszt és zsemlemorzsa, meg olaj amibe megsütjük. Fontos hogy elsőnek a rizzsel bajlódjunk, mert amire elkészül a rizs addig a forró sajt is elkészül. Tehát a rizst rakjuk fel forrni, és közben nekivághatunk a műnek. Először is a sajtot vágjuk fel szeletekre. Ha nagyon ropogós és gusztusos sajtot akarsz akkor 5mm-re vágd fel, míg ha testesebben szeretnéd akkor meg 1cm-re. Nagyon fontos hogy ne legyen ennél sokkal vastagabb, mert akkor a belsőbb része nem annyira fog átforrósodni, és ezért más is lesz az íze. Most a sajtokat rakd bele a lisztbe és forgasd meg benne, utána a tojásba rakd(itt légy körültekintő, mert a lisztel együtt lejön a tojás, ezért nyomkod bele a tojást hogy mimnél jobban tapadjon a sajthoz) és végül a zsemlemorzsába rakd. A zsemlemorzsába rendkívül alaposan forgasd meg és nyomogasd rá a zsemlemorzsát, mert egyébként szét fog folyni az olajban!!! A legbiztosabb mód a katasztrófa elkerülésére hogy ha újra belerakod a zsemlemorzsa után a tojásba a sajtot, és újra megmártogatod a zsemlemorzsába. Ekkor olyan vastag réteg lesz rajta, ami garantáltan kibírja a megpróbáltatásokat :) Ez után már meg is sütheted. Forró olajba rakd, és egyszerre csak három szeletet, mert a sajtol lehűl az olaj, és ettől nem tud valami kialakulni a sajtunk bundájában. A sajtot addig süsd ameddig gyönyörű aranybarna nem lesz. Mondanom se kell, hogy villával ki ne szórd sütés közben a sajtot, mert akkor kámpó a sajtnak. Ez után már tálalhatod is a már elkészült rizs mellé, és mellé bő mustárt is rakj.

Sajtos rizs

Hozzászóló: MakovinszkyRoland, 2014-10-29 17:46
Ez kell hozzá: 125g rizs, 1 kördobozos sajt. A rizst, forró rotyogó vízbe rakjuk, amibe még egy sima kanál sót is szórjunk. 20 percig főzzük, de közbe kevergessük hogy ne ragadjon le az edény aljára. Ez után meg szedjük ki egy szűrőre, és amint lecsurgott róla a víz már tálalhatjuk is a sajt mellé. Egy kis személyes gondolat erről a receptemről: én imádom és nagyon gyakran eszem is ezt, és ráadásul előnye is van ennek az ételnek. Először is maximálisan egészséges, és nem annyira hizlal, és még gyorsan el is készíthető, azon kívül hogy rendkívül olcsón megvalósítható.