Gyermekkori elhízás

A gyermekkori elhízás elkerülésére a diéta helyett az egészséges életmód jelenthet megoldást. Ebben az életkorban a szülők felelőssége kifejezetten nagy. Kinek,mi vált be?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Vegyük komolyan!

Hozzászóló: tetorozsa, 2010-05-10 12:05
Teljesen egyetértek az előttem szólóakkal! A mi feladatunk, hogy az egészséges életre és az egészség megőrzésre neveljük őket. Sajnos nálunk is voltak súly problémák a gyerekekkel, ami nagyon aggasztott. Elvittem őket egy testállapot felmérésre a LifeCode központba. Szerencsére semmilyen komoly elváltozás nem találtak, de például az én főzési szokásaim teljesen megváltoztak. A gyerekek pedig hál istennek imádják :)

Dietetikushoz!!!

Hozzászóló: halacska, 2010-04-22 10:41
A gyermekek fejlődése kényes kérdés.A gyermekorvos egész biztosan el tud irányítani a közeletekben levő dietetikushoz.Csak tőle és ne itt kérj tanácsokat,nem játék sem az egészsége,sem fejlődése!

Ebreszto szulok!

Hozzászóló: Shara, 2010-04-20 22:15
A kislanyom 10 eves koraban kezdett el hizni, ugy, hogy 2 szammal nagyobb meretu ruhakat kellett vasarolnom. Mind a ketten szomoruak voltunk es szenvedtunk. 4 gyerekem van, de egyik sem volt duci es mindig egeszsegesen etkeztunk, de valahogy a ships, s cola, az istenverte "Megdonals" az hozzank is betort! 12 evesen elvittem 1 teljes kivizsgalasra, s egeszseges volt a gyermekem, de duci! Ekkor jott a "nagytakaritas", es minden nyalanksagot "kitiltottam" a hazbol. Volt siras, jajgatas, de nem izgatott, mindig nagyon komolyan emlekeztettem a szomoru ruha vasarlasokra es En itt nem adtam tobb lehetoseget a nyafogasra. A Megdonalstol is megszabadultunk, es jott a napi mozgas, ami ugy tortent, hogy mindig amihez kedvunk volt, de En a testvereit is bevettem a programba, ugyhogy 1 csaladi program lett a napi mozgas, de En egyebkent is mindig tornaztam, csak itt meg a csaladi programba is beiktattam. Nagyon jol ment, mert hol futottunk, hol bicikliztunk, vagy usztunk, videora erobicoztunk vagy tancoltunk. Nagyon sokat nevettunk is kozben. Az etkezesnel sok halat, grilezett csirket es belsosegeket, vagy pedig kulonnbozo leveseket, de palacsinta volt melle. A palacsintat mivel kakao porral eszik, igy megis hozzajutott egy kis edesseghez. A salatat sosem tudta megenni, ezert igyekeztem gyumolcsot az asztalra tenni, szolo, alma, ananasz, dinnye. Ami meg fontos, hogy reggel ehgyomorra kapott:narancs-alma levet. En mindig mindent friss, vagy fagyasztott formaban vasarolok, tehat tartositott mudolgokat sosem hasznaltam. A szorpot is erdemes hazilag kesziteni pl. Tehat itt a Szulonek kell lepni, mivel ez a neveleshez tartozik, es Enis megkaptam, hogy "mert nem szeretsz" sajnalod Tolem, de azt valaszoltam, hogy egyszer majd megerted, hogy a szeretet nem az edesseg vagy a hamburger aran mulik, es rafogsz jonni, hogy igen ezt azert csinalom, mert nagyon szeretlek. Ma mar 18 eves es nagyon csinos es mostmar onalloan vigyazz az alakjara, nem dietaval, de "megvaltoztatja" a menut, amikor szorit a nadrag derekban. Amire nagyon ugyelni kell, hogy ne eroszakosan es ne durvan, ne bantoan kezeljuk a ducisagot, de szeretettel es egyuttesen lehet csak eredmenyt elerni, mert nem tudom elkepzelni, hogy a csalad eszi a csirkeporkoltet, s a kicsi lany meg a zoldseget ragja, akar a nyuszi. A zoldseglevek is nagyon jok, de az En lanyom ezt sem itta meg, viszont csinaltam a "hata" mogott, sargarepa-narancs-alma-citrom gyumolcsle koktelt, ugyanis a vitaminforrasrol nem szabad megfeledkezni. En ajanlom minden szulonek ezt a fajta megoldast es nem marad el a siker!

Magyar Ph Csoda Magyar Áron

Hozzászóló: bb48, 2010-03-09 23:33
Ajánlom figyelmetekbe a fogyókúrát segítő, magyar ph csodát, ami természetes élelmiszer összetevőkből áll. Este lefekvés előtt kell fogyasztani. Éjjel a gyomor-bélrendszerben feloldja és megköti a savakat, majd reggel kiüríti azokat. Szervezetünket az ideális 7,4 pH irányába tartja. Bővebb infót itt találtok: http://kozmetika.mlap.hu

saját tapasztalat

Hozzászóló: tutilla, 2009-10-05 16:35
Én a saját erőmből fogytam le anno 30 kilót ált. isk. 7-ben és szerintem csak elszántság kérdése.

oszt. társ

Hozzászóló: Tatika, 2009-07-22 16:16
A volt osztálytársam 130kb és 165 cm, de ő pajzsmirigy alulműködés miatt hízott el

így igaz - első a jó példa

Hozzászóló: dkicsi, 2008-06-20 17:04
Teljes mértékben egyetértek veled, Anyóca! A rossz mintát is tanulta valahonnan az a szegény gyerek... Hadd tapasztalja meg végre azt is, hogy egészségesen élni jó!

kis eredmény is nagy lépés

Hozzászóló: Anyóca, 2008-05-23 10:49
Válasz erre: bb48, 2010-03-09 23:33
Drága Anita! Fél életemben a túlsúllyal küzdöttem (küzdök ma is). A kis fogyásnak is nagyon kell örülni! Inkább bíztasd a gyermeked, hogy ha megállt a hízás, sőt ha már fogyott 1-2 kilót, akkor jó úton halad. Mondd el neki sokszor, hogy te kövéren is nagyon szereted őt,de azt szeretnéd ha minél egészségesebb lenne. Okos gyermek, meg fogja érteni, és ez a támogatás erőt ad majd neki. Amúgy rettenetesen nehéz egyedül fogyizni (tapasztalatból beszélek). Talán ha te is ennéd azt amit ő, sok salátát, zöldséget, grillezett húst, ilyesmit, akkor nem érezné azt, hogy ő kimarad valamiből. Én sonkatekerccsel és töltött tojással szoktam kényeztetni magam. Egy jó kis salátával isteni, jól is lakhatsz vele, és alig van benne kalória. Esetleg valami jó kis közös mozgást is beiktathatnátok. Gondolok itt nagy túrákra, sok sétára. Jön a nyár, ez kedvez a gyaloglásnak, biciklizésnek. Családi programnak is jó, meg fogyaszt is. Nagy erőt kívánok nektek, mert ez hosszadalmas lesz, de az eleje a legnehezebb, és azon szerintem már túljutottatok. Hidd el, felnőttként megköszöni ezt majd neked.

megy is meg nem is

Hozzászóló: anita, 2008-04-10 10:18
Az igazság az, hogy fogyás ugyan volt már, de nem annyi amennyit szeretnék, bár tény, hogy az egyre nagyobb méretek vásárlásával egyenlőre megálltunk. Köszi az érdeklődést.

Hogy megy??

Hozzászóló: Vendég, 2008-03-31 21:04
Szia rég hallottam felőletek mi újság van hogy bírjátok a fogyókúrát és ami az egyik legfontosabb van-e eredménye???