"Már hat éve szédülök - Van remény, hogy elmúlik?" Az orvos válaszol

23 éves nő vagyok, 6 éve kezdődött a kálváriám: mindennap reggeltől estig szédültem, ez azóta sem változott. Minden vizsgálatom negatív lett. A fejem sem merem megmozdítani mert a szédülés erősebb lesz. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Én évesen kezdtem szédülni, amikor ott

Hozzászóló: Vendég, 2015-05-17 23:22
Én évesen kezdtem szédülni, amikor ott volt a dilemma, hogy beleugorjak-e egy házasságba, vagy ne (a távolság, költözés volt az egyik nagy akadály).Egyszerre akartam kettőt,maradni és menni, és nem tudtam választani. Mintha magamnak "belülről" ingattam volna a fejemet. Jártamdolgozni, csak nekiestem a villamos oldalának, aztán már a fejem felemelése is óriási szédülési rohamot váltott ki. Ültem hetekig így a kertben párnák között. Azóta évenként jön elő,hasonló "dilemmás" helyzetekben. Mostmár tudom, hogy nem lehet megúszni a döntéseket.Tudom, hogy teljesen laikusnak tűnik, de próbáld átgondolni a helyzetedet .... lehet, hogy segít, hogy leartam a saját esetemet?

Sok even at szenvedtem a fenn emlitett tunetektol.Meniere

Hozzászóló: egy volt beteg, 2012-09-09 21:29
Sok even at szenvedtem a fenn emlitett tunetektol.Meniere Syndroma -t allapitottak meg... akupunkturas kezeles hatasara a tunetek teljesen megszuntek..... igaz, az egyik fulemre nem hallok, de ezzel egyutt lehet elni, de a szedules elmult.

Sziasztok!Nekem is volt ilyen szédüléses

Hozzászóló: Vendég, 2011-09-16 16:52
Sziasztok!Nekem is volt ilyen szédüléses problémám. Egy távol élő doktorbarátném javaslatára Gingiumot kezdtem szedni, (Ginka Biloba készítmény), s láss csodát, elmúlt ez a bizonytalanságérzés, állandó szédülés!Véleménye szerint, lehet a belsőfülben lévő egyensúlyközpont??? betegsége, de lehet a nyaki-feji erek nem megfelelő állapota.Attól, hogy a vizsgált leletek negatívak, még lehet valaki beteg, csak épp nem arra terjed ki a vizsgálat, amire kellene...:((

Már hozzászóltam egy hasonló csillaglátós

Hozzászóló: Totati, 2011-01-02 09:38
Már hozzászóltam egy hasonló csillaglátós problémához, és itt most legalább neurológus válaszolt, a másik hozzászóláshoz szemész!!! orvos, (már bocs de....). Nekem csillaglátás, fejfájás, szédülés volt a tünet együttes, meg a roham után teljes levertség egy napig, a végén már folyamatos rettegés, hogy mikor jön megint. Több orvosnak elmeséltem, hogy mi a baj, senki nem csinált semmit amíg agyvérzést nem kaptam. Sőt utána is mindenfélét mondtak, hogy mi lehet az ok, és mi lesz a megoldás, mindezt budapesten klinikán. Ezt követően pécsen az idegsebészeti klinikán (Pécs, Rét utca 2.) Dóczi Prof, és Hudák Prof kb. fél nap alatt meg tudta mondani pontosan hol, és mi a gond, majd megszűntette felelős érszakaszt. Azóta csak az a tünet maradt amit az agyvérzés okozott, ami nem lenne ha időben elhiszi valaki, hogy nem vitamin hiányom van, nem iszom sok kávét, nem iszom kevés kávét, mozgok eleget, tökéletes a vérnyomásom, nem hiszti az egész. Nekem kicsit furcsa, hogy huszonpár évesen kiderül, hogy túlérzékeny az egyensúlyszerve valakinek, meg igyon folyadékot. Ezt nekem is modták a kórházban amikor éppen már fél oldalra béna voltam, kicsit elfelejtettem beszélni, stb. Remélem tudtam segíteni abban, hogy legalább jó irányban induljon el, és ha beigazolódik, hogy nem olyan komoly tünet okozza aminél be kell avatkozni, akkor legalább megnyugtatóan rendeződik az egész.

Üdv mindenkinek.Örülök hogy valakivel

Hozzászóló: dienesati, 2010-10-05 17:04
Üdv mindenkinek.Örülök hogy valakivel én is megoszthatom a gondjaimat.Én is 6 éve küzdök ezzel a nehéz problémával de hiába.Én is bejártam már minden orvosi vizsgálatokat de semmit sem találtak,talán jó talán nem.Egyszóval nem kicsit szédülök van amikor remegek, az talán a kimerültségtől lehet,de a minden napjaimban jelen vannak.Nem tudom a pontos okát,közben fáj a tarkóm is és homályos a látásom(mintha árnyékokat látnék)ez mitől lehet vajon.?Lehet a frontól is mert arra is gondolok.Vagy talán a nyaki ideg vagy nyaki érzáródás,kitudja ezekre a választ ezekkel nem lehet együtt élni mert csak egyfolytában ezen jár az agyunk,reggeltől estig.Minden megoldás érdekelne ha van valami tapasztalat valakinek.Üdv

Csatlakozom az előttem szólóhoz, akár

Hozzászóló: Vendég, 2010-04-24 16:42
Csatlakozom az előttem szólóhoz, akár magnézium hiány is lehet, vagy még nagyon sok minden. Arra biztatlak, hogy keresd a megoldást, amíg meg nem lesz (a negatív leletek ellenére). Mielőtt viszont kipróbálnád pl. a magnéziumot, csináltass a life codeban egy átfogó vizsgálatot. Megnéztem az én ottani eredményeimet, többek között a magnézium szintet is nézik.

Kedves "szédülős olvasótársam"! Bár

Hozzászóló: Vendég, 2009-09-09 19:40
Kedves "szédülős olvasótársam"! Bár nem vagyok szakember, sajnos a szédülésben jártas vagyok. Fáradtság és stressz okozhatja. Bár önnek már nagyon régóta meg van ez a problémája, én csak egy hétig szenvedtem vele, de nagyon. Szintén negatív lett az eredménye az elvégzett vizsgálatoknak. Akkor magnézium kúrát javasoltak számomra az orvosok, s láss csodát, elmúlt a szédülés. Kimerültség okozhatta valószínűleg. Javaslom önnek is kipróbálásra a Magne B6 készítményt, talán segít a problémáján. Üdvözlettel: Adri