Elő születésnap

Blog: Mazsolák - Szerző: kranki

Az öcsémék elköltöznek Debrecenből. Már a hétvégén indulnak, ezért Tomcsi szülinapját előre kellett hoznunk. Nem is bántam, hiszen így nem egy napig tart a nagy nap! Az ünneplést megkezdtük tegnap és vasárnapig tartjuk. Öt napos buli! Ez ám a valami!!

Rendeltünk egy süni tortát, amiről azt gondoltam különleges lesz, de az Erzsi mama tortájához képest, semmi volt! Mind külsőre, és ízileg is! Finom és különleges volt a sündisznó is, hátán egy piros almával. Tomcsinak mégis a mamáé ízlett jobban. Öröm volt nézni, ahogy két kézzel majszolja a szájába a sütit. Gyorsan megebédeltünk, majd hoztuk is befelé a tortákat, hiszen már bőven az alvási időben voltunk. Amikor megpillantotta Tomcsi a tortákat, és rajta a gyertyákat, egyből fújkálni kezdett. Az öcsém meg sem tudta gyújtani a második gyertyát, mert az elsőt már el is fújta Tomcsi. És ez így ment nem is tudom megszámolni, hogy hányszor. Megint csak bólogatott, hogy újból gyújtsa meg neki a gyertyát. Közben a CD lejátszón a Boldog szülinapot! című nóta szólt. Először csak a széken, majd a szőnyegen mamával folytatta a táncot. Megható jelenet volt. Főleg az a tény, hogy már KÉT éves a kicsi fiúnk!! Ágica mind e közben keresztanyu kezéből énekkel kísérte a jelenetet.

Az ajándékosztás is nagyon tetszett Tomcsinak. A tasakokból csak úgy dobálta kifelé a csomagokat. Különösen az evőeszköz készletet találta érdekesnek. Kivette belőle a két kanalat, és azzal együtt bontogatta tovább az ajándékokat. A sógornőméktől mágneses építőkockákat és egy rajzfilm figurás hátitáskát kapott. Persze ezeket is azonnal ki kellett próbálnia.

Az idő gyorsan elrepült, Tomcsi a fáradtságtól szinte azonnal elaludt, ahogy a fejecskéje a párnát érte. Mi felnőttek a másik szobában visszanéztük az eddig rögzített felvételeket.

Másnap, itthon, amikor a tortából vágni szerettem volna dédiéknek, és a mi kisfiúnk ezt észrevette, ismét jelezte, hogy fújni akarja a gyertyát. Dédi meggyújtotta, Tomcsi elfújta, mi pedig megtapsoltuk. Ezt is eljátszottuk egy jó párszor. Délután, amikor anyukám szaladt fel hozzánk, és elmeséltem neki a délelőtti sztorit, na, mi történt? Újra gyertyázhattunk! És mire tette mama a gyertyákat? Egy fahéjas csigára! Szóval, nálunk ma is szülinap volt!!

Ezek után kíváncsian várom a szombati napot, a tényleges születésnapos napot, az hogyan fog telni.

Nem lesz még unalmas a gyertyafújás?

Majd beszámolok róla! Addig is eldugom a gyertyákat.......