Hasmenés

Blog: Babakuckó - Szerző: kranki

Hazajöttünk, itthon vagyunk. Sajnos úgy néz ki, valamiféle vírust elkaptam, ugyanis megy a hasam. Még jó, hogy lassan két hete hogy szültem, azóta nem is voltam kint, még is összeszedtem....ez az én formám! Diétázom, sok folyadékot iszom, mert Ágicának kell a tejcsi...Nem engedhetem el magam!

Ráadásul ez még semmi, Tomcsira is átragadt a hasmenés! Ettől féltem! Egyből hívtam a védőnéninket, majd a doktornénit. Babika néni közölte, hogy ma már én vagyok a harmadik, aki ezzel kapcsolatosan hívja. Szóval valószínű, hogy tényleg vírusos. Szegény Tomcsi egész nap nyűgösebb volt az átlagosnál. Anyukám volt itt velünk, ő játszott vele. Nagymamám tanácsára főzött rizsnyákot. Én is néztem, hogy mit? De a lényeg, hogy ízlett és használt neki! Ajánlom nektek is (persze ha szükséges).

A doktor nénink délután rendelt, írt ki MILUPA HN 25 tápszert, ami nem tartalmaz tejet, és hasmenés esetén javasolt fogyasztani. Valamint hasmenés elleni szirupot is kaptunk, amit naponta 4-szer kell bevenni egy kis kanállal. Nekem pedig széntablettát adott, hogy nyugodtan szedjem. 

A tápszert a negyedik gyógyszertári "NINCS" után feladva, hazajött apa, hogy telefonkönyv segítségével nyomozzon tovább, vajon hol lehet kapni? Rá kellett jönnünk, hogy sehol sincs, sőt állítólag már nem is gyártják. Mivel nem ajánlottak helyette mást, felhívtuk a doktor nénit, hogy mi legyen? Ő is utána érdeklődött, de neki sem mondtak mást. Így hát marad a diéta, és megpróbálunk tej nélkül elaludni.

Délután a fiúk elmentek sétálni, majd vacsira Tomcsi evett egy kis rizsnyákot, megitta a szirupot, és jó sok forralt vizet. Megfürdött, tejcsi helyett is vizet ivott és szerencsére elaludt. És lekopogom, azóta nem volt kakis pelenka....

Nagyon felháborodtam a tápszer hiányán. Szerencsére Tomcsi már másfél éves, és nem annyira fontos a napi fél liter tej, vagy tejféleség fogyasztása. De mi lett volna, ha még nincs egy éves??? Mit adtam volna neki enni???