Egy újabb játszótér felfedezése

Blog: Babakuckó - Szerző: kranki

Anyukáktól hallottam erről a játsziról, mikor panaszkodtam, hogy mennyire szemetes, csikkes, üvegszilánkos a játszi, ideengedik a gazdik a kutyáikat dolguk végezni....

Egyből felkeltette az érdeklődésem, ennek az ellentéte játszi......

Tomcsi, ezt feltétlenül látnunk kell!!

Így is történt: tegnap elsétáltunk az Újkertbe (szerencsére nincs tőlünk messze) babakocsival. Könnyen odataláltunk, mert egy iskolás csoport is odatartott, mint utólag kiderült. Egy kerítéssel körbezárt terület, abszolút kutyamentes övezet.

Külön rész van a nagyobbaknak, vár óriáscsúszdákkal, hálós mászóka, stb. Megmondom őszintén: ezt a részt annyira még nem mértem fel, arra még ráérek!

A kisebbeknek bébihinta, kiscsúszda, homokozó (gyönyörű tiszta homokkal) óriás napernyővel, stb. Ahogy bementünk Tomcsival a kicsik közé, láttam a kis arcát, azt sem tudta hová nézzen, amikor pedig kivettem a sportkocsiból, azt sem tudta merre szaladjon. Nagyon tetszett neki! Rengeteg baba, tengernyi játék.

Amit még nagyon jónak találtam, az a játék kölcsönzés! De nem ám pénzért, hanem ZÁLOGÉRT!!! Az pedig nem lehet pénz, mobiltelefon, igazolvány, hanem valami személyes tárgy a gyerkőctől!

Amit pedig használat után visszavittünk, és visszakaptuk a játékunkat.

Mi kikölcsönöztünk egy lábbal hajtós kismotort, és egy labdát. Kipróbáltuk a csúszdát, és a bébihintát is, ami nagyon jól körbefogta a babákat.

Két hatalmas tábla is van, amire krétával rajzolhatnak a gyerekek. Tomcsinak egyenlőre az okozott örömöt, hogy rajz közben szállt a krétapor.

Hiába volt nagyon meleg már fél 11-kor, de a sok fa miatt, kellemes hűvösnek éreztük.

Odabent, a faházban külön foglalkozásokon is résztvehetnek a kicsik és nagyok. Mi még csak a nyitott ablakon keresztül hallgattuk a dalokat és mondókákat, de így is nagyon élveztük.

Ennek ellenére 11-kor úgy döntöttünk ideje hazamenni ebédelni, és csendes pihenőzni egyet, hogy délután újult erővel ismét visszalátogassunk ide.

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe, akinek számít, hogy a gyermeke hol és hogyan játszik!