• Babakuckó
    kranki blogja

    Egy újabb játszótér felfedezése

    Anyukáktól hallottam erről a játsziról, mikor panaszkodtam, hogy mennyire szemetes, csikkes, üvegszilánkos a játszi, ideengedik a gazdik a kutyáikat dolguk végezni....

    Egyből felkeltette az érdeklődésem, ennek az ellentéte játszi......

    Tomcsi, ezt feltétlenül látnunk kell!!

    Így is történt: tegnap elsétáltunk az Újkertbe (szerencsére nincs tőlünk messze) babakocsival. Könnyen odataláltunk, mert egy iskolás csoport is odatartott, mint utólag kiderült. Egy kerítéssel körbezárt terület, abszolút kutyamentes övezet.

    Külön rész van a nagyobbaknak, vár óriáscsúszdákkal, hálós mászóka, stb. Megmondom őszintén: ezt a részt annyira még nem mértem fel, arra még ráérek!

    A kisebbeknek bébihinta, kiscsúszda, homokozó (gyönyörű tiszta homokkal) óriás napernyővel, stb. Ahogy bementünk Tomcsival a kicsik közé, láttam a kis arcát, azt sem tudta hová nézzen, amikor pedig kivettem a sportkocsiból, azt sem tudta merre szaladjon. Nagyon tetszett neki! Rengeteg baba, tengernyi játék.

    Amit még nagyon jónak találtam, az a játék kölcsönzés! De nem ám pénzért, hanem ZÁLOGÉRT!!! Az pedig nem lehet pénz, mobiltelefon, igazolvány, hanem valami személyes tárgy a gyerkőctől!

    Amit pedig használat után visszavittünk, és visszakaptuk a játékunkat.

    Mi kikölcsönöztünk egy lábbal hajtós kismotort, és egy labdát. Kipróbáltuk a csúszdát, és a bébihintát is, ami nagyon jól körbefogta a babákat.

    Két hatalmas tábla is van, amire krétával rajzolhatnak a gyerekek. Tomcsinak egyenlőre az okozott örömöt, hogy rajz közben szállt a krétapor.

    Hiába volt nagyon meleg már fél 11-kor, de a sok fa miatt, kellemes hűvösnek éreztük.

    Odabent, a faházban külön foglalkozásokon is résztvehetnek a kicsik és nagyok. Mi még csak a nyitott ablakon keresztül hallgattuk a dalokat és mondókákat, de így is nagyon élveztük.

    Ennek ellenére 11-kor úgy döntöttünk ideje hazamenni ebédelni, és csendes pihenőzni egyet, hogy délután újult erővel ismét visszalátogassunk ide.

    Ajánlom mindenkinek a figyelmébe, akinek számít, hogy a gyermeke hol és hogyan játszik!

     


   • Blog leírása

    Élet egy apró gyermekkel és egy pocaklakóval... :-)
    Látogatás: 37938 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés