• Babakuckó
    kranki blogja

    Terhesgondozáson

    Mikor már azt hittem, vége a "tortúrának" Tomcsival, ismét terhes lettem és kezdődik minden előről...........

    Itt nem a Pocaklakóra gondolok!!!! Ennél szebb, és boldogabb időszakot el sem tudok képzelni!!!

    Hanem az a terhesgondozásnak nevezett akármi......

    Tomcsival még körzetekre voltunk bontva, a Bethlen utcai nőgyógyászathoz tartoztunk. Itt hétfőnként, 12-től 14-ig kellett megjelenni,( terhességi hét szerint) a körzetes nőgyógyász által mondott hét múlva.

    A terhesség elején 4 hetente, majd a 30. héttől 2-3 hetente (attól függően van-e valami panaszod, vagy sem).

    A körzetes védőnőd megméri a testsúlyod, a vérnyomásod,beírja a vizelet eredményed a kiskönyvbe,  érdeklődik felőletek. Majd várakozás következik a doktorúrra, hogy egy pecsét és egy gyors kérdés után ("Van valami panasza?")  továbbengedjen....

    És már el is telt 2 óra.....

    Nekem az első terhességem télen zajlott: hideg volt, rétegesen kellett öltöznöm (még a nagymamám bundabugyija is előkerült - nehogy felfázzak.) Nem volt friss gyümölcs és zöldség, muszáj voltam vitamin tablettákkal pótolni a szükségletet. Nem tudtam nagyokat sétálni a jó levegőn, mert sajna kemény-hideg telünk volt. A ruházatom is ki kellett bővíteni, mert semmi nem ért rajtam össze, semmi nem jött rám: még téli kabátra is beruháztam. 

    Most a második, és egyben (valószínű) utolsó terhességem pedig pont nyáron, az előzővel teljesen ellentétes évszakban történik.

    Itt minden más...........a sok finom friss gyümölcs, zöldség... érik a szamóca, ropogós cseresznye, a sárgadinnye.....hmmmmmmmm

    A ruhatáramra tekintve, nem kell befektetnem, ugyanis a nyári gumis bő szoknya, laza kis nyári ruhák tökéletesek!

    Csak ne lenne ennyire meleg!

    Mindent összevetve: mindegyik évszaknak meg van a maga előnye, és hátránya. Boldog vagyok, hogy mindkettőt volt/van szerencsém kipróbálni!

    Szóval visszatérve a terhesgondozásra, mert kicsit elkalandoztam: Ágicával már az OTI-ba kell járnom...II. emelet - szerencsére van lift -.

    Egész Debrecen ide tartozik,  az összes kismama.......

    Egy rendelőben összegyűlnek a védőnők, hozzájuk kell egyesével bemenni, de nem tudod mikor következel.....

    A folyosó másik végén van a labor, ahol a vizeletet beutaló ellenében leadhatod, illetve a vérvétel is itt történik. Ha kész az eredmény kiszólnak és mondják a neved. Szóval fülelni kell rendesen, és szinte szaladni a leletért. És mi van, ha pont bent vagy a védőnődnél??!

    Szépen bekopogsz, és elkéred a papírod....szerintem kicsit bonyolult a dolog...és még nincs vége.

    Ezután leülsz a körzeti orvosod rendelőjének ajtaja elé, és vársz. Jobb esetben van időpontod, ahhoz képest plusz 10 perctől 30 percig bármikor sorra kerülhetsz. Bent a szokásos kérdés, pecsét és mehetsz. Újabb hét-hetek múlva ismét kezdheted előről....míg meg nem szülsz.

    Mindenesetre kitartás, mert később ezeket elfelejted, ott lesz helyette a csöppség, akiért minden perc megéri!!!!


   • Blog leírása

    Élet egy apró gyermekkel és egy pocaklakóval... :-)
    Látogatás: 37942 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés