Minimal change nephrosis syndroma

Szerző: Zsanibaba

A BLOG LEÍRÁSA

Egy Virágszál története.........

Látogatás: 31237 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Suliiiiiiiiiiiiiiiiiii:):)

2010.10.25.

Egy nagyon nagyon fontos dolog van most az életemben,az pedig nem más mint a suli.Ugyanis szeptemberben újra tudtam kezdeni az egyetemet.Most ez nekem olyan boldogság, mint amikor a gyerekek ajándékot kapnak karácsonyra....Nagyon jó újra suliba járni, bár igaz mivel évet kellett halasztanom új évfolyamtársaim lettek, de ez nem okoz problémát, mert majd ismerkedek, és ez már meg is történt, elég sok új ismertségre tettem szert ezalatt a pár hét alatt.

Na és az előadások, hát igen, én iszom a szavait az összes előadónak, de főleg a büntetőjog tanárnak.Ez a kedvenc tantárgyam.

Ez tölti ki most a mindennapjaimat:):):)

Nagyon rég:(:(

2010.10.25.

Sziasztok Mindenki!

Nagyon rég írtam, már sajnos a napját sem tudom, sajnálom is , pedig rengeteg dolgon mentem keresztül azóta.

Elsődlegesen, hogy véget ért 5 év az életemből....no comment!

De ennél vannak lényegesebb dolgok is, minthogy eljutottam arra a szintre, hogy mostmár nem kell minden honapban kontrollra járnom, elég kéthavonta felhivnom a kedvenc dokimat(aki mint már írtam , "életet mentett").

Elég jók az eredményeim mostanában, fehérjeűrítésem 0,120-0,400/die között ingadozik, ez természetesen nem jó eredmény, de az én állapotomban már ez is nagy előrelépés a 10 g-hoz képest:)Igazából én úgy gondolom, hogy ez nem is fog csökkenni, és a doki is ezt mondta egy pár hónappal ezelőtt, hogy lehet soha nem lesz normális fehérjeűrítésem, és ezzel nekem sajnos együtt kell majd élnem.Nem is ez a baj, hanem az, hogy állandóan dagad a lábam, legalább is 10-ből 8-szor mindig.Nem nagyon találok rá megoldást, meg persze nincs is, de valami olyan jó lenne ha csillapítaná:)Erre találták ki az orvosok azt a mondást:meg kell vele tanulni együttélni:(.Na ez az a mondat, amitől falramászok.

:):):):):)

2010.03.20.

Remek két napom volt!!!!!!Éjszakás voltam és egyik nap sem dagadt be a lábam:):)juhéjjjjjj!!!!!!!!!Annyira boldog voltam, hogy el sem tudom mondani.Egyszerűen fantasztikus érzés volt.Aki nincs benne el sem tudja azt képzelni, milyen az , amikor be van minden nap dagadva az ember lába.De most, most hihetetlen, nem is tudom leírni szavakkal.....Mindegy remélem, aki sorstársam, az most átérzi, azt amit én!!

Havi...

2010.03.14.

Mi nők minden hónapban szenvedünk mikor eljön az a nap, hogy menszeszelünk.Ez szörnyű...kibírhatatlan!

Főleg, hogy a fődoki azt mondta, hogy nem szedhetek fogamzásgátlót, vagy legalább is oldjam már meg máshogy , de hát nem is csak azért kellene az antibaby.....!Iszonyat, milyen két napot éltem meg megint.Jó ez az algoflex m tabletta, dehát ezt meg nem szedheti a vesebeteg, mert kaliumnövekedést eredményez, meg ödémásodást stb..Csupa jó dolgok, tehát akkor végül is semmit se lehet szedni, mert vesebajos vagyok:(:(

Na ezért kell inkább elmenni egy nőgyógyászhoz, nahát ez az , már megint orvos, lassan már nem a barátokkal találkozok , hanem többet az orvosokkal, tiszta vicc!:(

Dagad..

2010.03.11.

Már sajnos nincs egy nap sem, hogy ne dagadjon be a lábam, de úgy érzem hogy kezdek már ehhez hozzászokni.Igazából nem tudok vele mit tenni, ez van, vesebeteg vagyok és ez a mellékhatása.Csak ha dolgozom akkor szokott ez nagyon fájni is.Oh holnap mehetek is..dolgozni...nincs kedvem!Jó lenne már egy másik munkahely, valami a szakmámban, de hát sajna minimálbérért, hihetetlen, hogy ennyi pénzből élünk.

Jól vagyok

2010.03.11.

Jól vagyok, most......és jól is akarok lenni!

Nem akarok betegségtudattal élni.Érezd jól magad!!!Még ha beteg is vagy!!Két hete már voltam egyet bulizni is, tök jó volt, lehet megyek ezen a héten is....!

Függő????

2010.03.11.

Szerintem a doki sem akarja megmondani, de tuti, hogy már steroidfüggő vagyok.December óta nem akar javulni az ürítésem. Hol 0,288, hol meg 0,388.Na mindegy én nem vagyok orvos, de érzem, ezt meglehet érezni, mintahogy decemberben is megéreztem hogy nem jó valami.

Karácsony előtt

2010.03.11.

Decemberben mentem a dokihoz és úgy beszéltük meg anyuval, hogy majd karácsony előtt adunk neki egy ajándékkosarat, mármint anyum adja át, de az én szívem lelkem is benne van, de most hogyan néz már az ki, hogy én is megyek és....na szóval szerintem érthető...olyan fiatal a doki, inkább ez egy anyuka dolga.

Az eredmények elég jók lettek, itt már csak 0,288g volt a 24 órás fehérjeürítésem.Oh de örültem, bár amikor ott voltam a dokinál, ő azért mondott egy- két elszomorító dolgot, hogy lehet hogy steroidfüggő is lehetek, mert lehet, hogy soha nem lesz normális fehérjeürítésem.Na igazából nem akartam ezzel olyan nagyon foglalkozni mert csak az ürítés a lényeg (nekem)!Úgy engedett haza, hogy karácsony előtt csináltassak egy vizeletmintát és akkor lejjebb tudja vinni az adagot 16 mg-ról 12-re.Huhuhuhu de jó, gondoltam én, aztán nem volt ennyire boldogságos a helyzet amikor ennek meg is jött az eredménye, mert visszaesett 2 hét alatt 0,489-re az ürítés.Sírás-rívás, alig tudtam beszélni, csak kapkodtam a levegőt.Szegény anyut is csak felidegesítettem a telefonba, hogy csak sírok és nem hagyom abba, ő meg nem tudta., hogy most mi van.Na fel kellett hívni a dokit.. meg is tettem..azt mondta, hogy nyugodjak meg ez még nem olyan nagy visszaesés, marad a steroid 16mg-on....Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet Zsanett!!!Na köszönöm ez aztán a boldog kari!!Nem is mentem dolgozni, el voltam keseredve, nem voltam jól, dagadtam.....stb!Aztán csak eltelt a karácsony, végül is jó volt..Tamás itthon volt..elvoltunk.Érdekes még dolgoztam mi9ndig dagadtam, amikor itthon voltam akkor, nem...érdekes!!

Köszönet..........

2010.03.11.

Rég írtam, és az az igazság, hogy lehet is ám lelkiismeretfurdalásom, mert amikor a legnehezebb időszakomról írtam Nektek, kedves láthatatlan és ismeretlen barátaim és sosrtársaim, akkor megfeledkeztem valakiről, aki hozta nekem a chipset.Az éltető chipset mmmmmmmm...................imádom, de sajna nem lehetett volna enni, de ő csak hozta és hozta , csomagszámra.Pikáns paprikás, igen, ez az, Imádom.Na nem csigázom tovább, szóval a Nővéremről van szó, aki na igen, minden  sok rossz ellenére ott volt és ennyi, nincs mit erről írni. Szóval évekig volt, hogy nem is beszéltünk szinte, de egy ilyen dolog bármilyet rosszban lévő embereket is összehoz,oh.......családi szeretet:):)Persze nem feledkezem meg a kedves párjáról sem, aki szintén bejött egyszer kétszer hozzám, vagy legalább is remélem hogy hozzám mert hát ott volt.Na Rolcsi, köszi, mégha csak a nővéremet is hoztad be hozzám kocsival..hehe...

Tehát neki, a tesómnak egy külön fejezetet kellett szentelni itt az én kis ismeretlen de mégis ismert világomban.Mert hát abban azért egyet lehet érteni velem, hogy ez egy kis világ, ahol csak az van ami velünk történt, történik és minden kizárva a külvilágból.

Unalom..

2010.02.07.
Írtam , írtam pedig itt vagyok munkahelyen, de mostmár dolgozni is kéne, volt egy kis hólapátolás:):) Nagy az unalom.................