• Mire utal a magas karbamid érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mire utal az elfogadottnál egy kicsit magasabb karbamid érték? karbamid 8.8 mmol/l 1.7 8.3 cholesterin 5.7 mmol/l 3.9 5.6 viz.fehérje:nyom. v.üledék 6-8FVS,LHS Betegségeim: cukorbetegség II., reflux, allergia, magas vérnyomás. Köszönöm a válaszát.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a laboreredmény, karbamid érték, labor, magas karbamid témában

        A karbamid érték akkor szokott növekedni, ha kevesebb folyadékot fogyaszt valaki a kelleténél. Egyébként a magas vérnyomás és a cukorbetegség is tud vesekárosodást okozni, de az elsősorban a kreatinin és húgysav szint emelkedésben nyilvánul meg. Viszont a nyomokban megjelenő fehérje is származhat a cukorbetegség miatt. Ezt tisztázni kellene, hogy valóban a veséből ürülő vizeletben van-e fehérje nyomokban, vagy hüvelyváladék vizelethez keveredése okozza. Ha valóban a vizelet tartalmaz fehérjét, olyan vérnyomáscsökkentő gyógyszert kell választani, ami csökkenti a fehérjeürítés mértékét, ezzel kímélve a vesét. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. szeptember 14., 16:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 23:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor ur/ no! Elsosroban onkologusnak illetve radiologusnak cimeznem a kerdesem !Januar ota nem erzem jol magam ! Gyengeseggel, szedulessel, faradtsagerzessel illetve jobb bordaiv alatti fajdalom miatt fordultam haziorvosomhoz. Kaptam tole beutalot...