• vastagbél daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T Doktor Nő,Doktor Úr! Férjemet kb egy éve műtötték vastagbéldaganatra. Szövettani eredménye:adenocarcinoma intest. crassi grade II. , Dukes C(T2N1Mx). A máj mindkét lebenyében metastásisok találhatók.(13-22mm). A műtét leirása:a tumor közvetlen a kismedence bemenete felett helyezkedik el, csecsemőfőnyi, a gerincoszlophoz fixált,inmobilis, technikailag és onkológiailag inop. Felette 10 cm-re egy 3 cm-es második daganat.Ezt a tumort az épben kiresecálják, a distális csonkot vakon buktatják. a bal alhasban stoma készül. aműtét után kemoterápiás kezelésben részesül . 12 ciklus Avastin+Folfiri majd port kath beültetése után 10 ciklus Erbitux+Folfox kezelést kap. A CT eredmények a májban progressiot mutatnak. Jelenleg panitunumab monoth. kap. A labor eredményei jók a határértéken belül vannak.( májfunkcio,cukor, fehérvérsejtszám, hemoglobin). Az utolsó CEA 2,2. Súlyát tartja,80kg, fizikálisan is jol van. Egy probléma zavarja nagyon melyre nem kapunk kielégitő választ. ezért irtam le ezt a sok előzményt. Kérdésem. Ürülhet-e váladék a végbélen ennyi idő után? ez a váladék napi rendszerességgel 2-5 alkalommal ürül. Barnás vöröses szinű, mitha szövetfoszlányok lennének.Mennyiségileg szétterülve 3-6 cm átmérőlyű. Azt mondták az aranyér is okozhat ilyet , vagy egy másik magyarázat, örüljünk, hogy ez mind távozik a végbélen, mert igy nem kap sepsist.Várom válaszát. Köszönettel: egy aggódó feleség

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a vastagbélrák témában

        Tisztelt Aggódó Feleség! A legnagyobb probléma, hogy a daganat csecsemőfejnyire nőtt, és el sem tudták távolítani. Azaz - a vastagbélrák növekedési sebességét ismerve - már évek óta ott volt, biztos ezerféle panaszt csinált már közben, de elhanyagolódott, inoperábilissá vált. Egy második daganatot ki sikerült valahogy szedni, bár ez már nem sokat számított a végső kimenetel szempontjából. Két májáttétje van, melyek növekedtek az utóbbi időben a kezelések ellenére. A legjobb gyógyszerekkel sem lehet a beteget meggyógyítani (egyébként abszolút korrekt kezeléseket kapott). A végbélből ürülhet váladék, véres-barnás foszlányok képében. Hazudnék, ha bíztatnám. Készüljön föl a legrosszabbra.


        Kérdés: 2011. december 01., 20:24; Megválaszolva: 2011. december 08., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: