Rakott tészta paradicsommal
Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz paradicsomknzerv
- 40 dkg hámozott
- 3ek sürített paradicsom
- 2ek balzsamecet
- 1ek oregánó
- 1ek bazsalikom
- 1ek rozmaring
- 1kk őrölt pirospaprika
- só bors.
Elkészítés:
A paradicsomos keverékhez a fokhagymát összezúzzuk, majd turmixgépben pürésítjük a többi hozzávalóval. A sajtos keverékhez megreszeljük a parmezánt, belerakjuk egy keverőtálba, majd robotgéppel összedolgozzuk a tejszínes krémsajttal meg a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és megfűszerezzük szerecsendióval. A főzővizet megsózzuk és megfőzzük benne a tésztát. A mozzarellát és a sonkát kis kockákra vágjuk. A megfőtt tésztát leszűrjük fakanállal beleforgatjuk a sajtos keverékbe, majd a sajtos tészta felét egyenletes rétegben belesimítjuk egy tepsibe. Rákanalazzuk a paradicsomos keveréket, a sonkát, a mozzarellát meg a bazsalikomot és végül az egészet befedjük a maradék sajtos tésztával. A tetejére morzsoljuk a vajat. Forró sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Hasonló receptek
Sajtos-spenótos palacsinta
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajttekercs
Vegetáriánus, Könnyű
Crohn, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sütőtök-krémleves magokkal (húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes