• Nincsenek csodaszerek!

    Dr. Boros Miklós, Vital Balance Életmód Központ
    Szerző:
    WEBBeteg

    Naponta tapasztalja az ember, milyen nagy elvárások, remények alakulnak ki egy-egy új gyógyszer bevezetése előtt, majd a megfelelő gyógyszerkipróbálások során tapasztalt eredményt gyakran nem tudják a későbbiekben is elérni.

    A világban egyre inkább bizonyítást nyer és beépül a mindennapokba, hogy a betegségek megelőzése, illetve a kialakult betegség esetén az életmódváltás az elsődleges. A 2008-as év során számos nagy tekintélyű orvos-szervezet, szaklap és a WHO egyértelműen fogalmaz ajánlásaikban, melynek lényege, hogy nem ismert jelenleg olyan gyógyszer, mely a szív-érrendszeri és daganatos betegségek kialakulásának rizikóját olyan mértékben csökkenti, mint a helyes életmód és táplálkozás.

    Hirdetések

    Ezen fontos megállapítás nem elég hangsúlyozott napjainkban, annak ellenére, hogy hazánkban ezen két betegségcsoport a két leglényegesebb népegészségügyi probléma. Sajnos könnyebb az embereknek is gyógyszert elfogadni, az orvosoknak meg felírni, mint egy hosszadalmas folyamat során az életvitelt helyesebb irányba terelni.

    Olcsóbb és hatásosabb az életmódváltás

    Mivel általában nem szeretünk áldozatot hozni, főleg nem a jól megszokott életmódunkban, táplálkozásunkban, azért ilyen változtatásokra a legtöbb ember már csak akkor gondol, mikor a betegségek már kialakultak és a hétköznapokban is érzi.

    Nem utolsó szempont, hogy a megelőzés minden esetben olcsóbb, mint a kialakult betegségek kezelése. Nem említve, hogy szinte sohasem lehet ugyanazt az egészségi szintet visszanyerni.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Mit tegyünk? Nem egyszerű egy hétköznapi ember számára a helyes utat megtalálni. Mindenhol olvashatjuk, láthatjuk az egészséget magában rejtő tabletták, teák, étrendkiegészítők hirdetésit. Több-kevesebb pénzért hirdetik a csodát. Nem ennyire egyszerű az emberi szervezet működése. Aki úgy gondolja, hogy életmódján nem késő változatni (megjegyzem, sohasem késő), forduljon szakemberhez! Mindig kérdezzen rá, hogy honnan szerezte a tudását, milyen alapokkal rendelkezik, hogy hitelesen tudjon Önnek segíteni!

    (Dr. Boros Miklós, Vital Balance Életmód Központ)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A stressz, düh és depresszió hatásai

    A stressz, idegesség, harag és a negatív érzelmek életünk velejárói. A túlzott mértékű és nem megfelelően kontrollált stressz és idegeskedés azonban már nem csak saját és környezetünk mindennapjait teheti tönkre, de egyben a szívbetegségek rizikófaktora is.

    Az egészséges élet tükröződik az arcon

    Nagyon egyszerű tény, hogy amit beviszünk a szervezetbe, az sejtszinten befolyásolja a működését. A méreganyagok terhelik a szerveket és zavart okozhatnak. A bőr a szervezet egyik jelző felülete, az is látszik rajta, ha valaki egészségesen él, és az is, ha nem. A dohányos ember bőre például láthatóan szürkébb lesz. De a gyulladásos folyamatoknak is sok esetben tünete lesz az arcon.

    X-kór - Frissült a világjárványt okozó betegségek listája

    A listát rendszeres időközönként felülvizsgálja a WHO, és a nemzetközi epidemiológiai adatok alapján frissíti - olvasható a Népszava oldalán.

    Egyenes út a szívbetegség felé: dohányzás és cukorbetegség

    A dohányzás ártalmairól rengeteg szó esik, ám az kevésbé köztudott, hogy a cukorbetegek számára a dohányzás sokkal károsabb lehet, ugyanis számos szövődmény kialakulásának esélyét növeli meg.

    Így maradhat egészséges és fitt a téli hónapokban is

    Aki betart néhány egyszerű szabályt, a hideg évszakban is problémamentesen megőrizheti egészségét, fitt és karcsú maradhat. Ehhez adunk öt tippet.

    Figyelmeztető jelek: mikor gondoljon szívbetegségre cukorbetegként?

    Cukorbetegeknél a szívbetegség kialakulásának kockázata fokozott: a diabéteszben szenvedőknél 2-4-szer nagyobb a kockázata a szív- és érrendszeri megbetegedés miatti halálozásnak, mint a nem cukorbetegeknél.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA