• Viszérműtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        23 éves vagyok.Február elején műtötték a jobb lábamat viszeresség miatt. A műtét renben zajlott, az utánna jelentkező fájdalamkat kicsit nehézkesen viseltem, de fájdalomcsillapítók nélkül. Azóta eltelt több mint 3 hónap, de még mindig vannak panaszaim. Duzzad a bokám, ezenkívül több helyen érezni még mindig  a lábszáramon csomókat, melyek érzékenyek. Időnként a hegeknél szúró fájdalom jelentkezik. A sportolást kb 1,5 hónapja elkezdtem, persze fokozatos terheléssel.

        Kérdésem az lenne, hogy normálisak ezek a panaszok még ennyi idő után is? Illetve mikorra várható javulás?

        Előre is köszönöm a válaszát.

        Üdvözlettel: Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a visszérműtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        Előfordulhat ennyi idővel is panasz. Ezt a hegesedés okozza az eltávolított vénák helyén. A legfontosabb, hogy viseljen rugalmas harisnyát nappal és különösen, ha sokat áll, vagy ül. Este nyugodtan pocolja fel a lábát. Helyileg használjon gyulladáscsökkentő krémet. További 2-3 hónap alatt sem múlnak el a panaszok és a boka duzzadása a fenti kezelés mellett, egy ellenőrző vizsgálat szükséges.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-20 09:34:01; Megválaszolva: 2010. május 20., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés