Visszér maradványok

Tisztelt Szakértő Úr/Hölgy! 2013. dec 17-én visszérműtét volt a jobb lábamon. Amikor már a sebeket nem kellett kötöznöm, tisztálkodás közben álló helyzetben a kivett erek környékén (de az is lehet hogy pontosan a helyén) , a műtét előtti állapotnak megfelelő jelenséget tapasztaltam. Fekve kevésbé, vagy egyáltalán nem látható.Természetesen a rugalmas pólyát használom. A műtétet végző orvos, és még egy kollégája, valamint az operáció során közreműködő másik orvos is megerősítette, hogy ezek " kisebb visszérmaradványok" amiket újabb műtéttel kell eltávolítani. Ez természetes dolog, hogy marad bent egy- két ér? Mert ők úgy nyilatkoznak erről, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Az erek berajzolása úgy történt, hogy már a Dormicum kezdett hatni, amikor a műtőasztalról felállítottak, ketten tartottak hogy el ne szédüljek, és közben a sebész berajzolta hogy mit kell kioperálni, miközben én nem tudtam teljesen ránehezedni a lábamra. Ezt így kell? A kérdésem: Hibáztak-e az orvosok? Mert ha igen, akkor úgy gondolom, hogy feleslegesen feküdtem fel a műtőasztalra, és estem át egy olyan procedúrán, amit egy egy hónapos igen alacsony összegű táppénzel koronáz meg a rendszer. Válaszát előre is köszönöm. Szabolcs

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza visszérműtét témában

Kedves Kérdező, kisebb visszér maradványok maradhattak a bőr alatt, ez előfordulhat. Kb. 6 hetes ellenőrzésen érdemes további terveket készíteni a továbbiak megitélésére. Addig legyen türelmes, használja a rugalmas pólyát. Hiba nem történt, a táppénzkérdést pedig ne keverje össze orvosi kérdésekkel.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2014. január 10., 12:42; Megválaszolva: 2014. január 12., 13:01
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Nyirokfolyás
Tisztelt Doktornő! 2016.02.26-án a bal lábam átesett egy viszérműtéten.16 bemetszés történt, kettőből nyirokfolyadék váladékozott, az egyik...
Visszérműtét
Tisztelt Doki! Parom bal labat 2005-ben mutottek visszerrel a bokatol combtovig. Sajnos mostanra ismet kidagadtak az erek ujjnyi vastagsagura. Kerdesem az...
Visszér
Nemrég műtötték a lábam, kivették a visszereket.Sajnos kötöszöveti gyengeség, így vissza fog térni. A vágásokon géz van, rajta fásli.Nem tudom...
Visszérműtét után 2.
kedves dr.úr! visszérműtéten estem át és mikor levették a kötést meglepődtem, u.is a várt 2 metszés helyett 3 lett a bal lábamon belül, nemcsak...
Visszérműtét után 1.
2 hete visszérműtét után esem át és a műtött lábam nagyon visszket és hámlik a bőr.mit tehetnék ez ellen? hogy csillapíthatnám a visszketést? ...