Abortusz után

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Január 5-én estem át életemben először (és remélem utoljára) abortuszon. Még előtte próbáltam magamban "lerendezni", lélekben elválni a babától. Utána se felejtettem el nyilván, de elég jól viseltem a dolgot, úgy érzem megfelelőlen és egész nyugodtan tudtam kezelni ezt a megpróbáltatást. Nem is érzek depressziót, viszont a szexuális életemben érzek változást azóta. Nem tudom köze van-e ehhez a dologhoz, erre lennék kíváncsi. Ugyanaz a párom, ugyanúgy vágyom rá ahogy a műtét előtt, szeretem, de egyszerűen nem tudok elélvezni. Élvezem a szexet, de "nem látom a végét". Ezzel eddig soha nem volt problémám. Nem érzem h bármi más változott volna lelkiekben, de ezt nem értem. Lehet-e az abortusz következménye? Van-e erre példa? Ha igen, akkor ez idővel "elmúlik"-e? Vagy hogyan tudnék ezen segíteni? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza abortusz témában

Kedves Hölgyem!

Abortusz után azt szokták javasolni, hogy a nő 5-6 hétig ne éljen nemi életet, egyrészt a testi-lelki regenerációhoz kell minimum ennyi idő, ráadásul a fertőzésveszély is nagy. Gondoljon csak bele, ott a méhében egy friss seb!

Az orgazmuskészség csökkenése véleményem szerint egyértelműen pszichés, hiszen még most történt ez az egész! Hagyjon időt a gyászra, pihenjen sokat, meglátja, minden rendben lesz!

Kérdés: 2011. január 20., 04:04; Megválaszolva: 2011. január 20., 14:14
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom