A vegyszerek gőze?

Üdvözlöm!

Fodrász vagyok és minden nap többször festek hajat kesztyűben, tehát a bőrömet nem éri viszont folyamatosan azt lélegzem be.Hidrogén-peroxid+festék gőzt.Hajlakkot is nagyon sokat használok. A kérdésem az lenne, hogy ha kismama leszek akkor ezek a gázok veszélyesek-e a babára? Több fodrász ismerősöm végig dolgozott, de én az ön véleményére lennék kiváncsi mit tanácsol, mert, ha lehetne akkor én is szeretnék dolgozni csak kevesebbet, de, ha azt mondja, hogy káros akkor természetesen nem.

 

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza hajfestés témában

Kedves Fodrász!

Azért abban megállapodhatunk, hogy a szépészeti szerek azért nem súlyos mérgek. Persze terhesen nem igazán javasolt ezeknek a fogyasztása, meg persze a belélegzése, de azért nem kell aggódnia, mivel nyugodtan dolgozhat terhesen biztosan nem lesz semmi baj a gyermekének. A hidrogén peroxid egy fertőtlenítőként is használatos, nem okoz semmi bajt. Az ammónia egy kellemetlen szagú gáz, ami a festékekben van benne, de igazán az sem okoz semmi bajt, az lenne jó, ha terhesen majd lehetőleg minden nap egy órát jó levegőben lenne sétálna egyet és akkor biztos, hogy teljesen kiüríti a tüdejét minden rossz szagtól. Egyébként mondom nyugodtan dolgozzon, ezek a festékek azért nem olyan anyagok, hogy bármi rendellenességek okoznának a magzatnak, persze azért minél kevesebb vegyszerrel kellene érintkeznie, de hát egy csomót így sem tud kikerülni. (ld. utca levegője, növényvédőszerek a zöldségeken) .

Kérdés: 2010. május 07., 18:09; Megválaszolva: 2010. május 07., 18:09
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Hajfestés terhesen!
jonapot, azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz hogy: 10 hetes terhes vagyok minden rendben van, az ünnepek előtt gondoltam befestem a hajamat amit eddig...
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel
Terhesség bekövetkezhet e