• Echogén papilláris

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! ELküldtek genetikai tanácsadóba, mert a 18.heti ultrahangon a baba jobb kamrájában echogén papillárist találtak. Egyéb eltérést nem. Az AFP eredmény: MOM1. A genetikus egy új ultrahang alapján azt mondta, hogy nem lát semmit. Másnap viszont a saját orvosom megmutatta nekem is a papillárost egy 3. uh-n, tehát mégis jelen van. Minden eredményem tökéletes, torch szűrés csak fogékonyságot jelzett. Kérem, hogy mondja el véleményét, hogy ha a papilláris semmi egyéb elétéréssel nem társul, mit jelent, mit lehet kezdeni vele, visszafejlődik-e magától? Segítségét előre is köszönöm! 22 hetes kismama (29 év)

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességi ultrahang témában

        Kedves 22 hetes!

        Ennek a rendellenességnek egyes szívbetegségekhez meg a Down kórhoz lehet köze, mert nagyon halványan egy kicsit gyakoribb ezekkel a betegségekkel. De egyáltalán nem kell aggódnia, mivel a hyperechogén papilláris izom persze nem okoz semmi bajt a gyermekének és szerintem nincsen semmi baj sem. Amikor ezt észreveszik, az esetek 99, 999%-ban semmi jelentősége nem lesz. Ez lesz magával is.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 22:38:13; Megválaszolva: 2010. március 01., 22:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: