Magzat mérete

jónapot!

az a problélmám hogy most vagyok 37/5 napos terhes nem küldtek el 30 hetesen ultrahangra (elfelejtették) és most voltam és nem mondtak semmi rosszat hogy valami baj lenne de megnéztem az interneten hogy ilyenkor mekkorának kéne lennie a babának stb..és az enyém nem igazán hasonlit ezekhez.: (

meg szeretném kérdezni hogy ez mit is jelent ez a lelet hogy jo vagy van e aggodásra okom mert félek mert nekem nem mond senki semmit sem.

akkor leirnám:

TAS: egy élő magzat jelenleg fejvégű fekvésben. átlagos menny.magzatviz.placenta a mellső falon tapad.

BDP: 92mm, HC: 326mm. AC: 337 FL: 68mm

a koponya a gerinc a szív  a rekeszizom a hasfal a vesék és a végtagok eltérés nélkül.ritmusos szivmük.

a gyomorban és a hugyholyagban folyadék van

MSZNUT érvényben lévö szakmai protokolja szerint végzett vizsgálat során durva magzati eltérésre utaló jel jelenleg nem észlelhető.

norm.kzs.flow: PI 0.80 RI: 057

terhességi kor 36 hét. 36/6 hetes átlagos  fejlődési ütemü magzatnak felel meg

ez volt jul.9 én..és kérem szépen hogy ha elmondaná hogy ezek mit is jelentenek vagyis hogy pl a placenta jo hogy ott tapad meg ilyenek meg ezek a méretek normálisak e..köszönöm szépen

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhességi ultrahang témában

Kedves Hölgyem!

Nem is értem, hogyan maradhatott ki a 32 hetes (nem 30) UH vizsgálat? Probléma ugyan úgy tűnik nem lett belőle, de szigorú szabályok vonatkoznak Magyarországon a terhesség alatti szűrővizsgálatokra, de hát sajnos ahol emberek dolgoznak, ott hiba mindig történhet.

Viszont megnyugtatnám, hogy ne aggódjon. A méretek, ahogyan az Uh leírta egy héttel kisebbnek mutatják a babát, de a méretei teljesen megfelelőek, Ugye a növekedési ütem a fontos, szerintem 2 hét múlva egy ismételt UH vizsgálatra lenne szükség, bár addig már meg is szülhet. Mindenesetre az NST vizsgálatok már elindultak, és ha ott jók az eredmények, akkor a baba jól van. Az UH-ról fontos tudnia, hogy egy-két hét méretbeli különbség még belefér (mind a mérési hibába, mind a pontos terhességi korba) , hiszen 38-42. hétig úgymond terminusban van, ekkor várható, hogy magától megindul a szülés, mert a terhessége végére ért. Azért ilyen bővek a határok, mert pontosan nem lehet tudni, hogy mikor esett teherbe. Ne izguljon, minden jót!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 19., 00:35; Megválaszolva: 2009. július 19., 00:35
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Barnás pecsételés
Magas fehérvérsejt
Terhesség, trombocita
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?